Boekenweekactiviteiten Bibliotheek Eemland

18 maart: Auke Hulst over Kinderen van het ruige land

Auke Hulst komt naar de Bibliotheek Leusden om te vertellen over zijn roman Kinderen van het Ruige Land. Dit boek werd onlangs door het boekpanel van De Wereld Draait Door aangemerkt als een van de vier beste boeken van september 2012 en kreeg in het NRC vier sterren. Tijdens de avond zal Auke Hulst niet alleen vertellen, maar ook voorlezen en muziek maken.

19 maart: Guus Bauer in de Zonnehof

Schrijver Guus Bauer komt naar Amersfoort om te spreken over zijn historische roman Het geheim van Treurwegen. Het boek gaat over familiebanden en vriendschap tegen de achtergrond van de WOI. Bauer wordt geïnterviewd door radiomaker en recensent Peter de Rijk alias Ezra de Haan. Tijdens de avond is er een prijsuitreiking van de landelijke schrijfwedstrijd ‘Gouden tijden, zwarte bladzijden’ die de Bibliotheek i.s.m. Literair Werk heeft georganiseerd.

19 maart: Een theatrale lezing door Janne IJmker

Schrijfster, verhalenverteller en actrice Janne IJmker houdt een theatrale lezing in de Bibliotheek Bunschoten. Ze beeldt tijdens de avond diverse personages van haar boeken uit. Haar boek Afscheid van een Engel werd onlangs genomineerd voor de Publieksprijs Christelijk Boek 2013. I.s.m. Boekhandel het Baken.

21 maart: Linda Huijsmans bezoekt Kamp Amersfoort

Schrijfster Linda Huijsmans komt naar Kamp Amersfoort om te vertellen over haar boek Zo Nederlands als wat. Het boek schetst het persoonlijke verhaal van de Molukse familie Woearbanaran die naar Nederland komt.

25 maart: Adriaan van Dis vertelt over zijn werk

Schrijver, journalist en presentator Adriaan van Dis komt naar de Zonnehof om te spreken over zijn werk. Van Dis schreef veel boeken, waaronder boeken over zijn Indische jeugd. Zijn schrijfstijl is luchtig, maar hij voert zwaarwichtige thema’s aan als oorlogstrauma’s, discriminatie en mishandeling.

25 maart: Een lezing door Tommy Wieringa

Schrijver Tommy Wieringa komt naar De Schimmel in Woudenberg om te vertellen over zijn werk. De avond is georganiseerd door de Bibliotheken van Scherpenzeel en Woudenberg en de Rotary Scherpenzeel/Woudenberg.

31 maart: Vertoning van de film Max Havelaar

In De Tuin in Leusden wordt op 31 maart de film Max Havelaar getoond. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Multatuli uit 1860 en sluit perfect aan bij het thema van de Boekenweek. Hoofdrolspeler Max Havelaar neemt het in de film op tegen het corrupt regeringssysteem op Java.

4 april: Literaire middag in ICOON-theater Vathorst

Op donderdag 4 april organiseren we samen met het tijdschrift Boekdelen een literaire middag in Vathorst. Schrijfster Pauline Slot komt naar het ICOON-theater om te spreken over haar werk. Ze wordt geïnterviewd door schrijver Arjan Visser, die ook over zijn werk zal vertellen.

Voor meer informatie en reserveringen: www.debeep.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven