Boeken krijgen nieuw thuis in Eemhuis

Amersfoort heeft sinds deze maand een nieuwe centrale bibliotheek, en wat voor een! Het gebouw aan het Eemplein biedt duizenden boeken een prachtig thuis.

Tientallen ruime studieplekken bevinden zich op verschillende niveaus, die trapsgewijs omhooglopen. Ze vormen het middelpunt van de grote en lichte leeszaal, van waaruit je links en rechts een mooi uitzicht hebt over alle boeken via een serie hoge met eiken omlijste ramen. Bovenin bevindt zich zelfs een heuse espressobar.

Met dit nieuwe gebouw, dat ontworpen is door Neutelings Riedijk Architecten, is er ook een nieuwe indeling voor de boeken gerealiseerd. De collectie is tegenwoordig ingedeeld in zogenaamde ‘werelden’, die elk hun eigen kleur hebben. Er zijn zes werelden voor volwassenen, twee voor kinderen en een voor jongeren. Binnen deze werelden bestaan er verschillende categorieën. Zo is de voor volwassenen bedoelde wereld van Liefde & Leven verder onderverdeeld in categorieën als Gezondheid, Humor en Huisdieren. Het doel van deze nieuwe formule is om lezers te laten kennismaken met andere schrijvers binnen hun interessegebied, waarvan ze de boeken zelf misschien niet zo snel uit de kast hadden gepakt. Bibliotheken die al met dit systeem werken zien het aantal uitgeleende boeken omhoog gaan.

Medewerker Sita Goedendorp vertelt dat de bezoekers van de bibliotheek zeer te spreken zijn over het nieuwe gebouw. ‘Wel is er enige kritiek op de bereikbaarheid binnen de bibliotheek, omdat de verschillende niveaus nog voor wat verwarring zorgen.’ Gelukkig zijn de meeste mensen enthousiast. ‘We krijgen heel veel positieve reacties’, aldus Goedendorp.

De Bibliotheek Eemland is zeven dagen per week geopend. Klik hier voor de precieze openingstijden. In de bibliotheek vinden iedere week lezingen en andere activiteiten plaats.

Bibliotheek Eemland
Eemplein 71
Amersfoort
www.bibliotheekeemland.nl

Foto: bibliotheekeemland.nl

Berichten gemaakt 5323

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven