Moordenaar zonder mores

Mannen kunnen seriemoordenaar en psychopaat Dali inhuren om van hun vrouw af te komen. Dali vraagt veel geld, maar in ruil daarvoor verdwijnen de vrouwen dan ook spoorloos. De moordenaar werkt nauwgezet, zakelijk en zonder mores. Zo bleef hij lange tijd uit handen van de politie en waren zijn klanten tevreden. Waarom legt Dali dan nu een slachtoffer levend neer op de stoep van de FBI? En waarom leeft ze, terwijl Dali gewoonlijk rücksichtslos werkt? Hoofdpersoon Smoky Barrett mag dat uitvinden. Hij opent de jacht op de seriemoordenaar. En natuurlijk: niets is zeker.

[dropcap]Eén ding weet de McFadyen-fan al bij voorbaat wel zeker: het bloed zal van de pagina’s spetteren. Ook in zijn vorige thrillers zegevierden extreem gewelddadige moordenaars en vloeide het bloed meer dan rijkelijk. ‘Geweld toont aan dat onze wereld betekenis heeft,’ zegt McFadyen. ‘Mensen hebben elkaar lief. Als een naaste wegvalt, heeft dat een enorme impact. Een bewijs van die liefde.’ McFadyen houdt niet van geweld – zegt hij. Maar gelooft u dat? McFadyen gelooft ook niet in overmacht. Moordenaars plegen moorden omdat ze daar bewust of onbewust voor kiezen. En de schrijver toont met zijn wrede moordenaars en lugubere slachtpartijen de gevolgen van die gewelddadige misdrijven. Heel bewust.[/dropcap]
Met hetzelfde inlevingsvermogen als waarmee Smoky in de huid van moordenaars kruipt om hen op te sporen, zo kruipt McFadyen in de huid van Smoky, Dali en andere personages van het boek. Ook al zijn het extreme psychopaten, zoals Dali, ze komen op een geloofwaardige manier tot leven. En ze leven in een angstaanjagende, horrorachtige, met bloed besmeurde wereld. Nu.nl schreef niet voor niets: ‘Na een paar pagina’s McFadyen heb je al het gevoel dat je een paar uur onder de douche moet gaan staan waar het afvoerputje verstopt zal raken met bloedklonters en andere viezigheid.’ Grepen eerdere thrillers van McFadyen u bij de keel, dan is het nu Tijd om te sterven.

Boekgegevens

Cody McFadyen, Tijd om te sterven, A.W. Bruna Uitgevers, ISBN 978 90 229 9683 6 (€ 19,95)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven