BOEKBERICHT – Het leven uit één dag

Benny Wult groeit op in een wereld waarin ieder mensenleven slechts een enkele dag duurt en alles slechts een keer gebeurt. Het leven speelt zich letterlijk geheel in deze enkele dag af. Geslachtsgemeenschap kan maar een enkele keer geschieden waarna de geslachtsorganen nutteloos worden. Hetzelfde geldt voor dronkenschap: wie zich een tweede keer bedrinkt sterft. Een vrouw kan eveneens slechts 1 keer zwanger worden. Kleren worden slechts 1 keer gedragen en kinderen groeien letterlijk uit hun kleren. Slechts eten herhaalt zich, maar ieder persoon eet zijn hele leven slechts drie keer en iedere maaltijd is uiteraard weer anders (de eerste maaltijd bestaat bovendien uit borstvoeding).

Benny krijgt als baby de borst, groeit op tot peuter, en moet dan meteen naar school. Het grootste deel van de ochtend wordt aan school besteed: in enkele uren wordt de lagere en de middelbare school erdoorheen gejast waarna de tot jongelingen opgegroeide kinderen meteen hun diploma krijgen en aan de slag kunnen. Benny gaat bij de luchtmacht werken en ontmoet in een bar Gini, op wie hij verliefd wordt. Seks vinden ze zo geweldig dat ze het wel vaker willen doen, maar dat kan niet in deze wereld. Gini is immers meteen zwanger geworden en hun lichamen zijn al begonnen af te takelen.

De enige plaats waar herhaling mogelijk is, is de hel, en daarom hopen Benny en Gini naar de hel gestuurd te kunnen worden. Dit doen ze door een oude blinde man te vermoorden en zich te laten oppakken om zo de doodstraf te krijgen. Omdat ze iets slechts hebben gedaan hopen ze na hun dood naar de hel gestuurd te worden, waar ze zo vaak ze maar willen de liefde kunnen bedrijven. De rechtzitting vindt plaats terwijl Gini hoogzwanger is en moet dan ook worden onderbroken omdat ze moet bevallen. Tijdens deze zitting presenteren Benny en Gini zich zo onsympathiek mogelijk om de doodstraf te kunnen krijgen. Ze beschrijven de moord tot in detail en worden inderdaad beiden veroordeeld tot de elektrische stoel.

Na de executie ontwaakt Benny in de hel. Hier leven de mensen langer dan een dag, verouderen nauwelijks merkbaar, eten drie keer per dag en kunnen zo vaak seks hebben of dronken worden als ze willen. Kortom, het is vrijwel de wereld die wij kennen. Benny blijkt echter alleen te zijn: Gini is nergens te vinden. De oude man is er wel. Hij raadt Benny aan werk te vinden en introduceert hem in de wereld van de homoseksuele prostitutie.

Het leven in de hel begint langzamerhand voor hem een sleur en een verveling te worden: Gini is spoorloos en de voortdurende seks begint hem tegen te staan. Wanhopig wil Benny zelfmoord plegen, gaat uiteindelijk bij de oude man te rade. Het blijkt dan dat Gini toch in de hemel is gekomen, omdat Benny degene was die met het plan was gekomen de oude man te vermoorden en Gini had omgepraat. Ook blijkt dat de oude man zich expres heeft laten vermoorden om zo de twee uit elkaar te drijven. Benny’s eigen ongeduld en onvrede met wat hij had heeft hem ertoe gebracht een goed en afwisselend leven op te geven voor deze hel van eindeloze herhaling.
Bron: Wikipedia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven