BOEKBERICHT – Gelukkig is er nog vlaai

Na jaren in sportief en financieel zwaar weer te hebben verkeerd, stelde de rechter Fortuna Sittard in het gelijk, na een kort geding tegen de KNVB. Voor alle betrokkenen kwam het als een grote verrassing. De club mocht professioneel voetbal blijven spelen in de Eerste Divisie.

Desondanks had de club een slecht perspectief: slechts één speler uit de hoofdselectie was prof. De jeugdopleiding liep leeg. En het gebrek aan geld bleef een groot probleem. En erger nog: door een nieuwe spelregel degradeert de als laagste geëindigde club uit de Eerste Divisie naar de amateurs. En Fortuna Sittard bungelt al jaren vrijwel onderaan de ranglijst…

Gelukkig is er nog vlaai is een jaarboek van een club in nood. Hoe gaat Fortuna Sittard met de tegenslagen om? Hoe zoekt de club de weg omhoog? Voor het eerst komt de wereld achter de schermen van de club in de aandacht. Het portret is kleurrijk en veelzijdig, maar het doel van alles en iedereen is hetzelfde: Fortuna Sittard handhaven in de Eerste Divisie en langzaam aan een financieel en sportief goede toekomst werken.
Ludo van Denderen, Gelukkig is er nog vlaai – Een seizoen Fortuna Sittard, Uitgeverij Spectrum, ISBN 978 90 491 0355 2 (€ 14,99)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven