Acht finalisten NK Poetry Slam 2015 bekend

Sannemaj Betten, Coen Cornelis, Max Greyson, Jelmer van Lenteren, Wieke van der Linden, Arnoud Rigter, Marloes Robijn en Daan Zeijen zijn gisteravond tijdens de halve finales van het NK Poetry Slam 2015 door twee vakjury’s en het publiek verkozen tot de beste poetry slammers van Nederland. Deze acht finalisten zullen 30 januari strijden om de titel Slampion 2015.

Met een gemiddelde leeftijd van 26 jaar hadden de halve finales een uitzonderlijk jong deelnemersveld dit jaar. ‘Het NK Poetry Slam is altijd een podium geweest voor aanstormend poëzietalent. Maar dit jaar zien we, meer dan andere jaren, opvallend veel jonge dichters doorbreken in het slamcircuit. Als je daarbij bedenkt dat vijf van de acht finalisten nog niet eerder op het NK Poetry Slam stonden, kan je met recht spreken van een nieuwe generatie poetry slammers die zich op 30 januari in TivoliVredenburg presenteert’, aldus Michaël Stoker, directeur van Het Literatuurhuis.

De finale
Singer-songwriter Lucky Fonz III, schrijver van het Poëziegeschenk 2015 Ilja Leonard Pfeijffer en dichter/performer Joke van Leeuwen beoordelen de kandidaten tijdens de NK-finale op hun tekst én hun voordracht. Samen met het publiek bepalen zij wie de finale battle bereiken. Hierin gaan de twee beste slammers van de avond elkaar poëtisch ‘te lijf’. Daarna is het woord alleen nog aan het publiek: de dichter die het meeste applaus in ontvangst mag nemen, gaat met de winst naar huis.

bron: nkpoetryslam.nl

Berichten gemaakt 5329

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven