De Beste Bron voor Boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 6 juni

---

Overal en nergens

Het zonnetje staat eindelijk te stralen boven aan de strakblauwe hemel. Wat is het toch een heerlijk gevoel om de warmte op je huid te voelen zodra je een stap naar buiten zet. Iedereen is gelijk een stuk vrolijker en de wereld ziet er ook weer wat gezelliger uit. Ook bij de Boekenkrant houden we allemaal van het zonnetje. ‘Heerlijk hè? Dit weer.’ Zulk soort opmerkingen hoor je vrijwel meteen als we weer terugkomen op de redactie na het weekend.

Zomer is ongetwijfeld mijn favoriete seizoen, maar voor mijn boekenwurm-kant staat de winter toch wel bovenaan de lijst. Heerlijk weggekropen in een plofstoel, of op de bank met een warm kopje thee. Het is een ideale situatie om jezelf op een goed boek te storten. De winter geeft geen afleiding. Buiten is het een trieste boel. Er is nauwelijks iets te beleven, tenzij je Wim Hof heet en de kou heerlijk vindt. Zomers wil je niet jezelf verstoppen met je boek, daarvoor is er veel te veel leuks te doen. Echter is er één uitzondering... Een heerlijke feelgood lezen aan het zwembad op een vakantieadres! Wat is jouw favoriete tijd van het jaar om te lezen?

Lara Koster
Redactie-stagiaire Boekenkrant
lara@ubh.nl

 

---

Nu verschenen: de Boekenkrant, editie juni 2023 - met: Marion Pauw, Pieter Waterdrinker en Victoria Mas

De Thriller Weken zijn in volle gang, en daarom heeft de juni-editie van de Boekenkrant een extra spannend randje. Zo spreken we Marion Pauw over haar nieuwe thriller Tijgerlelie, waarin een vakantie van vijf huisgenoten in de Pyreneeën een traumatische afloop heeft. 

Lees verder

Dossier: De nieuwe heks

Vandaag vindt een landelijke actiedag plaats, georganiseerd door de Stichting Nationaal Heksenmonument. Op plekken waar heksenverbrandingen hebben plaatsgevonden, worden om 12.00 uur witte bloemen gelegd. Voor de gelegenheid is ook het pamflet Heksenmonument verschenen.

Lees verder

Boekhandel Amesz: Service tot in de hemel 

Iedere maand lichten we een Boekenkrant-boekhandel uit voor onze lezers. Deze maand gingen we langs bij Boekhandel Amesz in Rotterdam. Met nog maar een stap in de boekhandel voel je de warmte, waarmee je door de dames van Amesz verwelkomd wordt.   De boekhandel is in de Amesz-familie van generatie op generatie doorgegeven. 

Lees verder

---

Literatuur

Interview Nhung Dam: ‘Heb ik genoeg geleerd mezelf vast te houden?’ 

De nieuwe roman Definitie van liefde van Nhung Dam speelt zich grotendeels af in New Orleans, waar de Amerikaans-Vietnamese actrice Rose erachter komt dat ze zwanger is van haar vriend. Dit ingrijpende moment brengt niet alleen vreugde, het leidt onder andere ook tot een relatie- en identiteitscrisis. 

Lees verder

---

Spanning

Boekfragment: Zonder boete

Deel twee in de Hazel Kramer-serie. Zonder boete van Dana Smit is intelligent, sexy en met psychologische diepgang.  ‘Trap op naar St. Stephen’s Porch,’ zei hij als volgende instructie, ‘en dan naar links graag, mevrouw Kramer.’ 

Lees verder

---

Recensie: Een mysterieus landhuis op de Veluwe 

In De huurster en het poppenhuis neemt Else Boer je mee in een psychologisch spel over menselijke begeertes in een markant landhuis. Terwijl de scheidslijn tussen realiteit en waanzin langzaam vervaagt, word je meegezogen in een beklemmend verhaal waarin niets is wat het lijkt.  

Lees verder

---
---

Non-fictie

Recensie: Klaar met aanpassen 

De Zweedse Clara Törnvall voelde zich als kind een mislukt mens en ze snapte niet waarom: ze kreeg pas toen zij volwassen was de diagnose autisme. In Autisme. Vrouwen op het spectrum, schrijft ze over de problemen die dat haar als meisje, tiener en jongvolwassene opleverde en voert ze een historische zoektocht uit naar vrouwen zoals zij. 

Lees verder

---

Nieuwe titel: Kinderen van gisteren 

Een biografisch verhaal, dat voor ouderen wellicht herkenbaar is en dat jongere generaties een inkijkje biedt in de levens van ouders of grootouders.  

Lees verder

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 3 juli verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant.

Adverteren in de volgende editie van de Boekenkrant? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com