De Beste Bron voor Boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 30 mei

---

Gemoedelijke thrilleravond 

Op de Avond van het Spannende Boek afgelopen donderdag hing – ondanks het thema – een gemoedelijke sfeer. Lezers en auteurs liepen door elkaar heen op de tweede verdieping van de Bibliotheek Neude in Utrecht en konden met elkaar in gesprek. Als iemand die maar heel af en toe een thriller leest, was ik onbewust toch een klein beetje verrast dat thrillerschrijvers en -lezers hele gewone en gezellige mensen bleken te zijn.  

Na de uitreiking van de thrillerprijzen konden er in twee rondes verschillende workshops en interviews worden bijgewoond. Ik luisterde naar een driekoppig interview met Marion Pauw, Chantal van Mierlo en Lex Noteboom over hun weg naar succes. Waar Lex het belang van actief zijn op social media onderschreef, vertelde Marion dat ze zich liever alleen maar op het schrijven focust: ‘Ik word denk ik gewoon lekker een dinosaurus in het boekenvak.’ Na afloop feliciteerde ik haar met haar nieuwe boek Tijgerlelie. Vol enthousiasme wilde ze me de gave tijgerstrepen op de zijkanten van het boek laten zien, maar toen bleek dat ze haar exemplaar per ongeluk aan een lezer had meegegeven. Bofkont!  

Over Tijgerlelie én de Hebban Thrillerprijs-winnaar lees je meer in de extra spannende juni-editie van de Boekenkrant. Vanaf volgende week in de boekhandel! 

Mirjam Mulder 
Hoofdredacteur Boekenkrant 
mirjam@boekenkrant.com  

---

Boekentour: Amsterdam, hier ben ik dan! 

Het is tien uur in de ochtend wanneer mijn trein het grote Amsterdam Centraal binnenrijdt. Ik hijs mijn rugzakje op mijn rug en loop samen met de grote menigte richting de trap, het perron af. Vandaag gaat mijn boekentour verder in Amsterdam en ik heb er onwijs veel zin in. Welke leuke boekenplekjes heeft deze stad te bieden? 

Lees verder

---

Literatuur

Boekfragment: Honingbijen en donder in de verte

Honingbijen en donder in de verte van Riku Onda is een indringend verhaal over liefde, rivaliteit en de ontelbare beproevingen van vriendschap.

Aya wachtte rustig in de coulissen. Het gevoel alles aan te kunnen dat ze voor het optreden in de derde ronde had gehad, was verdwenen. Er was een diepe rust voor in de plaats gekomen. 

Lees verder

---

Spanning

Nieuwe titel: De terugkeer van Mia

Samuel Bjørk, de succesvolste scandi-auteur van het moment, is terug met Munch & Krüger! De terugkeer van Mia is het vijfde deel in deze reeks. Mia Krüger is terug op het Noorse eiland Hitra – het eiland dat ze ooit haar thuis noemde. Nu ze gestopt is bij de politie, is ze naar het eiland gegaan om haar  huis op te ruimen, zodat ze een nieuw leven kan beginnen. 

Lees verder

---

Recensie: Een duivelse keuze 

In De volgende patiënt staat neurochirurg David Evans voor een verschrikkelijk dilemma. Zijn volgende patiënt is niemand minder dan de president van de Verenigde Staten en het is een hele eer voor hem en het ziekenhuis om hem te mogen opereren. Het is echter niet de bedoeling dat de president de operatie overleeft. 

Lees verder

---

Jeugd

Interview Mirjam Oldenhave: ‘Humor overstijgt alle grenzen en culturen’ 

Als de zestienjarige Lanya na zeven jaar bij een pleeggezin weer wordt herenigd met haar Irakese ouders, verwachten zij dat hun dochter weer ‘normaal’ gaat doen, zoals vroeger. Maar daar heeft Lanya helemaal geen zin in… De levens van Lanya van Mirjam Oldenhave vertelt het waargebeurde verhaal van een meisje dat gevangen raakt tussen twee culturen. 

Lees verder

---
Nieuwe boeken van Geronimo en Thea Stilton 

Nieuwe boeken van Geronimo en Thea Stilton 

Maar liefst zes nieuwe titels van Geronimo en Thea Stilton verschenen begin april in de boekhandel. Deze boeken wakkeren de leeslust aan bij kinderen en dat is ook te merken aan populariteit van de gi-ga-grote Stilton leeschallenge! Met ruim 4800 deelnemende klassen, is het nu de grootste Nederlandstalige leesuitdaging voor kinderen. Tevens maakt de schrijversmuis zijn entree in Hollywood.  

Lees verder

---

Non-fictie

Recensie: Vergane glorie in oorlogstijd 

Wat hebben een Duitse voetbalheld en een kampcommandant in de Tweede Wereldoorlog met elkaar gemeen? De een heeft een glorieus verleden, wordt op schouders gedragen en ziet zijn gezicht zelfs terug in nationale propaganda, de ander zit aan de drank en lijkt weinig te geven om de vele slachtoffers die hij maakt. En toch zijn beiden een en dezelfde persoon. 

Lees verder

---

Recensie: Lifehacks voor een beter leven met MS

Vandaag is het Wereld MS Dag, een dag om extra aandacht te vragen voor deze auto-immuunziekte die het zenuwstelsel aantast. Vanaf vandaag is daarom ook het boek BAM! van Daphne Depassé te reserveren. Hierin vertelt ze hoe ze na de diagnose MS het leven terug probeert te veroveren. Een vlot en helder relaas dat overstroomt van de daadkracht, levensinzichten en nuttige lifehacks.

Lees verder

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 5 juni verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant.

Adverteren in de volgende editie van de Boekenkrant? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com