De Beste Bron voor Boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 28 maart

---

Happy new... stage?

Voor het nieuwe jaar kreeg ik van mijn oma een scheurkalender, Insta Grammar 365. Deze kleine kalender toont een verzameling plaatjes van Instagram, met een quote op de achterkant. De op kleur ingedeelde kiekjes zijn soms prachtig, maar soms ook te bizar voor woorden. ‘If aliens saw us walking our dogs and picking up their poop, who would they think is in charge?’, laat een plaatje van een ballonvormige hond ons bijvoorbeeld afvragen. Waar ik precies heen wil met mijn kalenderpraatje? Voor mijn gevoel heb ik nog maar net de eerste pagina afgescheurd!

Ook op deze stage merk ik dat de tijd zo snel gaat. Hadden we nog maar net de Boekenkrant van maart af, is nu de april-editie alweer bijna klaar. Ik kreeg zelfs al een bericht vanuit mijn opleiding dat we naar de volgende stage moeten gaan zoeken... Wanneer ik vertel dat mijn stageperiode van februari tot juni is, vinden mensen dat vaak heel lang. Opgelucht reageer ik dat de eerste anderhalve maand aanvoelde als een week, en dat ik juist blij ben dat ik nog een poosje mag rondlopen op de redactie. Van mij mag de tijd best eventjes stil staan!

Lara Koster
Redactie-stagiaire Boekenkrant
lara@uhb.nl

---

De nieuwe BKYA verschijnt op 1 mei 2023

Net als het voorjaar is ook de nieuwe BKYA is weer in aantocht! De mei-editie zit vol spanning met opgejaagde flitsbezorgers, vampiers die Frankrijk onveilig maken en nog veel meer! We spreken met Marcel van Driel over zijn spannende roman 24 uur, waarin de 16-jarige Claire tijdens haar werk als flitsbezorger opgewacht wordt door twee gewapende jongens.

Lees verder

---

Literatuur

Boekfragment: Terug op de achterbank

De hoofdpersoon in deze zwartkomische vertelling gaat op aandringen van een goede vriendin mee met zijn ouders op zomervakantie. Als vanzelf nemen zowel de zoon als de ouders hun oorspronkelijke positie binnen het gezin weer in, alsof er niet een half mensenleven voorbij is gegaan waarin de ik volwassen en zijn ouders ouderen zijn geworden. 

Lees verder

---

Recensie: Prachtige onderdompeling in de Spaanse geschiedenis 

Met de Boekhandelsprijs geven boekhandelaren aan welke Nederlandstalige roman volgens hen meer aandacht verdient. Dit jaar viel de keus op het ijzersterke debuut van Mark H. Stokmans: Land van echo’s is een monumentale roman over oorlog, vriendschap, passie en onbereikbare liefde in het Spanje van de jaren dertig.

Lees verder

---

Spanning

Boekfragment: Het bloed van de zwaan

Hugo Luijten schetst het spannende verhaal rondom de beruchte seriemoordenaar Peter Kürten, ‘de vampier van Düsseldorf’. Genomineerd voor de Hercule Poirotprijs en de Hebban Thrillerprijs.

De lichtjes in de verte werden duidelijker. Nog even op de tanden bijten, Lisa. Bij een leegstaand huis waren de luiken niet gesloten. Ze maakte een schrapende tussenstap en luisterde zo goed mogelijk.

Lees verder

---

Interview Anna van den Breemer: Kun je je ontworstelen aan je jeugd? 

Gaby, patissier van beroep, lijkt een perfect leven te hebben. Ze runt een succesvol bedrijf, is een graag geziene gast op tv, doet het goed op sociale media en heeft een gelukkig gezin. Haar leven wordt echter overhoop gegooid als een tienermeisje in de bossen rondom Zeist vermist raakt. De verdwijning doet haar denken aan een gruwelijke moord uit haar jeugd.

Lees verder

---

Jeugd

Little People, BIG DREAMS

I’m lovin’ it! Dit jaar zijn er iedere maand verschillende delen uit de Little People, BIG DREAMS-serie te vinden in de Happy Meals van McDonald’s! Waaronder delen uit de Nederlandse serie, uitgegeven door De Vier Windstreken. De boeken zijn gemaakt van 100% recyclebaar materiaal. Goed om te weten: vraag bij je Happy Meal specifiek om een boekje.

Lees verder

---

Non-fictie

Column Onze Taal: Supergaaf

De redactie van Onze Taal zet iedere maand een bijzonder taalboek in de schijnwerpers. Deze keer: Supergaaf van Robbert Wigt. Hoe je verder ook over Mark Rutte mag denken, het valt niet te ontkennen dat taal zijn ding is: hij staat bekend als een gewiekst debater, die zich niet snel in de hoek laat drijven.

Lees verder

---

Recensie: De dood moet menselijk zijn

In 2020 verscheen Slotcouplet van Sander de Hosson, waarin de longarts verhalen deelt van ongeneeslijk zieke patiënten die hij behandelde in hun laatste levensfase. Ik was daar zo van onder de indruk dat ik zijn nieuwe boek Leven toevoegen aan de dagen, dat hij samen met journalist Els Quaegebeur schreef, ook meteen wilde lezen.

Lees verder

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 48 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 3 april verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant met als special de BKFilosofie.

Adverteren in de volgende editie van de Boekenkrant? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com