De Beste Bron voor Boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 21 maart

---

Ook boeken verdienen een eigen plek

Ik vind het fijn om naar mijn boekenkast te staren. Klinkt dat gek? Het geeft mij namelijk een goed gevoel om even met mijn vingers over de gladde ruggen te gaan. Sinds een jaar heb ik een mini-boekenkast van de bekende Zweedse woonwinkel. En daar ben ik nog steeds blij mee.

Twee jaar geleden lagen mijn boeken nog overal en nergens. Dat kon ook, want ik had nog niet zoveel boeken. Toen ik mijn hobby weer begon op te pakken en zelf boeken begon te kopen, werd het wel een beetje vol. Waar plek was in mijn kamer, lagen boeken. Maar de collectie groeit en daar wil je toch iets mee doen. Ik baalde vreselijk dat er eigenlijk geen ruimte was voor een kast.

Maar een oplossing zit in een klein hoekje! Namelijk de witte kubussen van Ikea, die precies achter mijn bed passen. En wat was ik blij. Eindelijk kon ik mijn parels ook een plekje geven. Eindelijk kon ik de planken ook mooi inrichten met plantjes en beeldjes. En dat blije gevoel keert nog steeds terug als ik in het hoekje van mijn kamer voor de kast zit.

Misschien klinkt dat inderdaad gek, maar als iets je zo’n fijn gevoel geeft, wie ben ik dan om erover te oordelen. Ik word blij van de boeken in mijn boekenkast en dat gevoel gun ik iedereen!

Denise Hoek
Redactie-stagiaire Boekenkrant
denise@ubh.nl

---
De redactie tipt: Boeken in een theaterlicht

De redactie tipt: Boeken in een theaterlicht

Boekenliefhebbers kennen deze vraag vast wel: ‘Lees je liever eerst het boek of kijk je direct de film?’ Boekverfilmingen zijn er dan ook zat, maar waar minder mensen bij stil staan, is dat je niet per se naar de bioscoop hoeft om je favoriete boek live te zien. Er zijn namelijk ook bewerkingen in het theater! 

Lees verder

---

Literatuur

Boekfragment: Luister

In de roman Luister van Sacha Bronwasser reist de lezer naar het Parijs van nu en die van de jaren tachtig en belandt in een zinsbegoochelende zoektocht naar identiteit, vriendschap en schuld. 

Lees verder

---

Spanning

Recensie: Dader bekend, roodharige vrouwen onveilig

Gerechtspsychologe Jade van Hoof raakt tegen haar wil in betrokken bij het onderzoek naar de gruwelijke moord op een roodharige jonge vrouw. Wanneer er nog een lichaam wordt gevonden van een roodharige vrouw, kan Jade niet anders dan de politie bijstaan, ondanks haar woelige verleden met commissaris David Speltinckx. Kunnen ze de moordenaar stoppen voordat er meer roodharige slachtoffers vallen? 

Lees verder

---

Nieuwe titel: Verloren pelgrim

Verloren pelgrim is de spannende tweede thriller van Wim Bax. Zijn debuut Hou het stil werd o.a. genomineerd voor de MAX Bronzen Vleermuis.

In een kerkje aan de camino naar Santiago de Compostella wordt een Amerikaanse priester dood aangetroffen; zijn keel is doorgesneden. De laatste persoon met wie hij is gezien is medepelgrim Johan Ordelman. 

Lees verder

---

Jeugd

Recensie: Een koninkrijk van vuur en as 

Mara Li schrijft al van jongs af aan verhalen, waarvoor ze inspiratie haalt uit legenden en mythen van over de hele wereld. Sintel en as is haar nieuwe fantasy-roman voor jongeren, waarin ze je meeneemt naar het koninkrijk As, dat in de greep wordt gehouden door een immense vulkaan. 

Lees verder

---

Een heerlijk verhaal over een eendagsvliegje met grote dromen 

Het nieuwe prentenboek van Marije Siezenga en Oirik (Erik Nieuwenhuis) is verschenen! In het boek volg je het avontuur van Floris Jan, een heel klein vliegje met hele grote plannen. Hij wil zijn familie trots maken met een vlaggetje op de maan. Alleen heeft hij wel wat haast… 

Lees verder

---

Non-fictie

Recensie: Een feestje van dansende schrijvers 

Als je goed zoekt is er een spoor van dansende schrijvers te vinden. Ze staken de zee over op zoek naar zichzelf door de geschiedenis heen, en voor zijn Boekenweekessay gaat Raoul de Jong hen achterna op zijn eigen Boto Banja.  

Lees verder

---

Recensie: Toen wij naar Rotterdam vertrokken

In 1989 verscheen The UnDutchables, een boek waarin twee Angelsaksen hun kijk op de Nederlanders gaven. Een van hun doelen was de lezers te laten lachen. Fumiko Miura is een Japanse Rotterdammer en haar debuut Polderjapanner gaat over de verschillen en overeenkomsten die haar zijn opgevallen tussen haar geboorteland en Nederland.

Lees verder

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 48 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 3 april verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant met als special de BKFilosofie.

Adverteren in de volgende editie van de Boekenkrant? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com