De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 1 november

---

Een heleboel novembers

Normaal gesproken is het op 1 november koud en regenachtig, een dag die je zo snel mogelijk wilt vergeten. Maar voor mij is het op deze dag ieder jaar een feestje, omdat ik dan jarig ben. In mijn geboortejaar 2000 was het overigens niet koud en regenachtig, maar uitzonderlijk warm en nat. De afgelopen 22 jaren gingen snel voorbij. Zeker als je kijkt naar de hoeveelheid boeken die er in die periode zijn verschenen – en iedere dag komen daar nog boeken bij. Vandaag wordt bijvoorbeeld heel toepasselijk het boek November van Thomas Olde Heuvelt uitgegeven. Eerder schreef ik al dat ik fan ben van zijn boeken. Voor de komende Boekenkrant mocht ik Thomas interviewen over zijn nieuwe thriller. De uitgeverij stuurde mij als klap op de vuurpijl een van de eerste fysieke exemplaren van November. Dat maakte mijn werkweek, maar ook alvast mijn verjaardag, extra goed. Beter konden ze het niet timen!

Thomas koos er niet voor niets voor om zijn nieuwe thriller te laten afspelen in deze maand. ‘November is een maand die iedereen liever overslaat, omdat het weer dan somber is en de dagen donker zijn,’ vertelde hij me tijdens het interview. Zelf zie ik dat anders: naast ikzelf zijn ook een aantal vrienden en kennissen van mij in november jarig. Daarom leg ik de link niet met somberheid, maar juist met feestelijkheid. Dat het vroeg donker wordt, is wel een goede reden om in je vrije tijd lekker onder een dekentje op de bank weg te kruipen met een boek. November van Thomas Olde Heuvelt bijvoorbeeld!

Sanne van der List
Redactie-stagiaire Boekenkrant 
Sanne@uhb.nl 

---
Vacature: Boekenkrant zoekt redacteur!

Vacature: Boekenkrant zoekt redacteur!

Sinds het jaar 2007 wordt de Boekenkrant gemaakt door bevlogen redacteuren. Dit is jouw kans om onderdeel te worden van dit unieke team. Interviews en recensies schrijven, dat is een belangrijk onderdeel van je taak. Maar ook dingen goed kunnen organiseren en samen kunnen en willen werken met collega's, dat maakt je tot de gedroomde kandidaat. 

Lees verder

---
De vijf genomineerden van de Libris Geschiedenis Prijs 2022

De vijf genomineerden van de Libris Geschiedenis Prijs 2022

Op 30 oktober werd de winnaar van de Libris Geschiedenis Prijs 2022 bekend gemaakt. Wat was het beste geschiedenisboek van het afgelopen jaar? Om vast een inkijkje te geven in de vijf boeken op de shortlist, stelden wij de genomineerden daarom de volgende vraag, aansluitend bij het thema ‘Wat een ramp!’: Wat heeft jouw boek jou geleerd over de menselijke veerkracht? 

Lees verder

---

Literatuur

Nieuwe titel: Sira

Nieuwe titel: Sira

Bestsellerauteur María Dueñas brengt de onvergetelijke hoofdpersoon van Het geluid van de nacht opnieuw tot leven. Sira Quiroga kennen we als de onvergetelijke hoofdpersoon uit Het geluid van de nacht, de grote succesroman van María Dueñas. Dit najaar komt Sira terug. 

Lees verder

---
Boekfragment: Trammelant op Texel

Boekfragment: Trammelant op Texel

Kitty kan door haar burn-out niet werken en gaat een week op vakantie naar Texel, maar dan komt ze die éne collega tegen waardoor ze overspannen is geraakt.

Lees verder

---

Spanning

Recensie: Undercover bij Colombiaanse drugkartels

Recensie: Undercover bij Colombiaanse drugkartels

Robert Mazur leidde jarenlang een dubbelleven. Als doorgewinterde undercoveragent infiltreerde hij succesvol in zowel het Medellín-drugskartel van Pablo Escobar als in het Cali-drugskartel. En het lukte hem om grote kopstukken uit de beide kartels op te pakken. In De verrader duikt Mazur onder zijn schuilnaam Robert Baldasare onder in de diepste krochten van het Cali-kartel.

Lees verder

---

Jeugd

Boekfragment: Steekje los

Boekfragment: Steekje los

Lila raakt altijd alles kwijt, maar ze weet zeker dat het niet haar schuld is. Haar moeder denkt daar heel anders over. Lila probeert uit te leggen hoe het zit. Daar waar zij wonen is het dan misschien wel geordend en netjes, als een borduurwerkje, maar er is ook een mysterieuze Andere Kant, waar niet alle steekjes vastzitten.

Lees verder

---

Non-fictie

Recensie: Door verdriet naar geluk

Recensie: Door verdriet naar geluk

Wees een lief voor jezelf van de Finse therapeut Maaret Kallio is geen handleiding om snel van je negatieve gevoelens af te komen. Kallio helpt je juist om zowel het negatieve als het positieve van het leven te accepteren. Via zelfcompassie en veerkracht naar levensgeluk. 

Lees verder

---
Recensie: Lofzang op de verbeelding

Recensie: Lofzang op de verbeelding

Kort na de tweede aanslag op zijn leven verschijnt er een nieuwe bundel van Salman Rushdie (1947) op de Nederlandse markt, genaamd Taal van de waarheid. In dit boek zijn de non-fictiestukken van Rushdie uit de periode 2003-2020 gebundeld. 

Lees verder

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 42 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 7 november verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant met als special de BKFilosofie.

Adverteren in de volgende editie van de Boekenkrant? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com