De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 30 augustus

---

Zomer vol musicals

Terwijl ik op vakantie was, heb ik veel plekken gezien en bezocht. Boekhandels, het strand, theaters en meer. Het was een drukke zomer vol activiteiten. Normaal gesproken zijn mijn vakanties rustig: in de tuin zitten met een glaasje fris en een boek erbij. Dat zat er niet in deze zomer. Ik was veel op pad. Lezen in de trein, in de auto of kort voor het slapen gaan was de realiteit voor mij.

Op vakantie ben ik onder andere naar enkele musicals in Londen geweest. Dear Evan Hansen, Matilda en Wicked. Van Matilda heb ik het Nederlandse boek thuis liggen, dat ik vroeger ook meerdere keren heb gelezen. Op het toneel bleek het verhaal net zo magisch te zijn. Zelf wist ik nog niet dat Wicked gebaseerd is op de ‘Wicked Witch of the West’ uit The Wonderful Wizard of Oz. Pas bij de musical kwam ik daarachter en natuurlijk heb ik het boek meteen gekocht. Tussen al het reizen door heb ik het geprobeerd uit te lezen, wat voor wat fijne rustmomentjes zorgde.

De afgelopen weken heb ik geleerd dat je tijd vrij moet maken voor hetgeen waar je van houdt, hoe druk je het ook hebt. Of je nou op vakantie gaat, je werk je op de hielen zit of je stress hebt om examens, zorg dat je zo nu en dan wat rust pakt. Lekker onderuitgezakt op de bank, met wat drinken, wat lekkers en een goed boek. Meer heb je niet nodig.

Adinda Graafland
Redactie-stagiaire Boekenkrant
Adinda@uhb.nl

---
Interview: Lawaai schoppen in de kelder 

Interview: Lawaai schoppen in de kelder 

Iedere maand lichten we een Boekenkrant-boekhandel uit voor onze lezers. Deze maand is dat Boekhandel Vermeer in Emmen. Eigenaar Andrea Cuperus vertelt ons wat juist deze boekhandel zo speciaal maakt.

Lees verder

---

Literatuur

Een van de grote romans uit de wereldliteratuur, nu in een prachtige uitgave

Een van de grote romans uit de wereldliteratuur, nu in een prachtige uitgave

Berlijn Alexanderplatz, het verhaal van een man die méér van het leven verlangt dan een simpele boterham, en daarmee het noodlot over zich afroept. Deze eerste volledige en getrouwe Nederlandse vertaling van meesterverteller Hans Driessen is een eerbetoon aan een van de grootste Duitse schrijvers uit de twintigste eeuw. 

Lees verder

---

Spanning

Recensie: Een geniaal spel met de lezer

Ik heb me altijd afgevraagd waar schrijvers hun inspiratie vandaan halen als het gaat om originele manieren om van iemand af te komen. Ik kan in ieder geval zeggen dat ik een van die manieren in Het verkeerde meisje van Angelique Haak nog niet was tegengekomen in een thriller. Maar voor alles is een eerste keer.

Lees verder

---

Boekfragment: De bruidssluier

Na een jarenlang verblijf in het buitenland keert Mona Schiller, voormalig rechter, terug naar het Zweedse Vargön. Daar wordt ze al snel volledig in beslag genomen door een misdaadonderzoek. In het bleke ochtendlicht spreidt de raaf haar vleugels en stijgt op. In haar glinsterende zwarte verenkleed zweeft ze boven de boomtoppen. 

Lees verder

---

Jeugd

Interview met Mark Haayema: Een miraculeus poppentheater 

Interview Mark Haayema: Een miraculeus poppentheater 

Dat Mark Haayema een bezige bij is, is een beetje een understatement. Naast kinderboekenauteur is hij ook acteur en regisseur, en schrijft hij liedteksten en scenario’s. Zo maakte hij zijn boekenserie Muk tot een bijzonder poppentheater voor kinderen vanaf 2 jaar, die in september weer van start gaat. Haayema: ‘Met de voorstelling Muk wilde ik iets nieuws uitproberen.’

Lees verder

---

De mooiste vis van de zee is jarig!

De mooiste vis viert dit jaar zijn 30e verjaardag, hele generaties zijn met Regenboog opgegroeid! Ter ere van dit prachtige jubileum brengt kinderboekenuitgeverij De Vier Windstreken een nieuw negende prentenboek en een nieuwe verhalenbundel uit.

Lees verder

---

Non-fictie

Column Onze Taal: Deelder in 26 letters

De redactie van Onze Taal zet iedere maand een bijzonder taalboek in de schijnwerpers. Deze keer: ABCDeelder van Ari Deelder. 

Dichter-schrijver Jules Deelder was wat de Britten larger than life noemen, net wat anders en opvallender – en dus groter – dan de gemiddelde medemens. 

Lees verder

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 42 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 5 september verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant met als bijlage de BKJunior.

Adverteren in de volgende editie van de Boekenkrant? Stuur een mail naar Mirjam Cornelis via verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

Onze vier specials de BKJunior, BKYA, BKGeschiedenis en BKFilosofie verschijnen allemaal twee keer per jaar. Klik hier voor meer informatie.

---

Bent u boekhandelaar of uitgever?

Naast deze wekelijkse nieuwsbrief hebben wij twee maandelijkse nieuwsbrieven, speciaal voor boekhandelaren en uitgevers. Zo blijft u altijd op de hoogte van relevante informatie en aanbiedingen! U kunt zich aanmelden door naar www.boekenkrant.com te gaan en helemaal naar beneden te scrollen: in de zijbalk ziet u een aanmeldknop.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com