De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 24 mei

---

Even iets anders

Iedereen heeft zijn eigen voorkeur qua boeken. De één leest graag thrillers terwijl de ander non-fictie juist geweldig vindt. Ook ik heb zo mijn eigen genres die ik graag lees. Young adult- en fantasy-boeken zijn voornamelijk mijn ding, maar soms wil je ook wat nieuws proberen. Even iets anders dan wat je gewend bent. Je weet natuurlijk niet of het dan goed uitpakt, maar dat maakt het juist interessant. Wie weet zit je straks met een roman op de bank en wil je niet stoppen met lezen omdat het zo goed is.

Zo heb ik de laatste tijd meerdere nieuwe boeken uitgeprobeerd. Neem De aanslag van Harry Mulisch en De zomer hou je ook niet tegen van Dimitri Verhulst. Ik kan je zeggen dat dat een heel andere manier van lezen was! Geen fantasy. Geen jongvolwassenen als hoofdpersoon. Toentertijd heb ik ze allebei gelezen voor mijn Nederlands examen. De andere titels zijn me niet helemaal meer bijgebleven, maar deze twee wel. Dan moeten ze toch indruk hebben gemaakt.

Wees dus vooral niet bang om iets anders uit te proberen. Zie het als een uitdaging die je maar eens in de zoveel tijd aangaat. Ik zeg niet dat je dingen moet lezen die je niks vindt, maar pak eens een willekeurig boek uit de kast van een ander en begin die te lezen. Je kan er zelfs een klein wedstrijdje van maken met een vriend. Zo daag je elkaar uit.

Adinda Graafland
Redactie-stagiaire Boekenkrant
Adinda@uhb.nl

---
Boekenkrant-schrijfwedstrijd inspiratie: De psychiater die geloofde dat je de toekomst zou kunnen voorspellen

Boekenkrant-schrijfwedstrijd inspiratie: De psychiater die geloofde dat je de toekomst zou kunnen voorspellen

Ben jij al in de pen geklommen voor jouw verhaal voor de Boekenkrant-schrijfwedstrijd, of wacht je nog op inspiratie? Het thema ’transformatie’ kan op vele manieren ingestoken worden. Bekijk bijvoorbeeld dit boek uit het prijzenpakket: De psychiater die geloofde dat je de toekomst zou kunnen voorspellen van Sam Knight, een waargebeurd verhaal over een psychiater die mensen met paranormale gaven onderzocht.

Lees verder

---
The Read Shop Karssen: Zo lokaal mogelijk

The Read Shop Karssen: Zo lokaal mogelijk

Iedere maand lichten we een Boekenkrant-boekhandel uit voor onze lezers. Deze maand is dat The Read Shop Karssen in Bodegraven. Eigenaar Michiel Karssen vertelt wat juist deze Read Shop zo speciaal maakt.

Lees verder

---

Literatuur

Recensie: Alsof je een pompoen raakt 

Tomias Keno is singer-songwriter en scenarist. Met Astronaut schreef hij zijn debuutroman. Naast het boek is er een podcast en muziekalbum met ‘twaalf atmosferische popsongs’ verschenen. Het klinkt als een gigantisch project en moet dus wel een geweldige roman opleveren. Of toch niet? 

Lees verder

---

Boekfragment: Een bepaalde dag in het leven van iedereen

‘Ik weet het, ik moet stoppen’, zegt hij tegen zijn vrouw. Hij heeft het al dikwijls gezegd. ‘Maar niet vandaag. Zeker niet vandaag.

Een tango van feit en fictie, in een ambitieus en met humor geschreven romandebuut over elke mens die ooit heeft bestaan.

 

Lees verder

---

Jeugd

Nieuwe titel: De enorm eigenwijze eenhoorn

Deze maand verschijnt alweer het vijfde, doldwaze boek over Mira en haar eenhoorn Dirk in de hilarische eenhoornserie: De enorm eigenwijze eenhoorn op het strand. 

Maak kennis met Mira en haar eenhoorn Dirk: de leukste, grappigste en onhandigste eenhoorn ooit! 

Lees verder

---

Recensie: Kwade geesten, hexkaarten en een pokkel 

In het eerste deel van de duologie Tovenaarskind van Angie Sage, bekend van de magische serie Septimus Heap, betreden we opnieuw een wereld vol toverkunsten. We maken kennis met Alex, die als peuter door haar ouders werd achtergelaten bij een pleeggezin, dat niet op haar zat te wachten. Zal ze haar echte ouders ooit nog terugzien?

Lees verder

---

Non-fictie

Recensie: Medicijnmannen en vrouwen in klederdracht 

Voor zijn boek Jaguarman dook Raoul de Jong de geschiedenis in om meer te leren over zijn Surinaamse voorouders. Terwijl De Jong in eigen woorden ‘steeds Surinaamser werd’, takelde zijn Nederlandse grootvader af in een verzorgingstehuis. Gesprekken met opa is gebaseerd op de stukken die De Jong schreef tijdens het laatste levensjaar van zijn opa. 

              Lees verder

---

Nieuwe titel: Opruimen! die wereld

Na de internationale bestsellers Opruimen, dat is de kunst! en Kunst aan de kant! vindt Ursus Wehrli het hoog tijd om de wereld in z’n geheel aan te pakken. Hij weet wel raad met rommelige herfstbladeren, graffiti, de krant en slordig gras of hooi. Onder zijn bezielende leiding wordt alles heerlijk opgeruimd en netjes. 

Lees verder

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 42 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 6 juni verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant met als bijlage de BKDuurzaam.

Adverteren in de volgende editie van maart? Stuur een mail naar Mirjam Cornelis via verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com