De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 5 april

---

Ze rennen niet weg

Net tien boeken gekocht en toch wil ik er meer. Dat gevoel heb ik elke keer als ik de stad in loop. Toch even spieken wat de boekwinkel nu heeft liggen of wat er te vinden valt op de markt. ‘Je moet eerst degene die je nog hebt uitlezen,’ vertel ik mezelf. ‘Ze rennen niet weg.’

Zoals altijd kan ik me niet bedwingen en kom ik met een nieuwe stapel thuis, om te lezen tijdens deze grauwe dagen. Vrees me van Tahereh Mafi ligt bovenop. Onderop ligt Het geheim van de Witte Wolvin van Henri Loevenbruck. Twee boeken om echt in weg te dromen. Beide vol avontuur en spanning. Het liefst zou ik ze beide direct openslaan, maar ik weet ook dat ik niet in twee boeken tegelijk kan beginnen. Eén moet de kast in.

Zittend onder een deken, met warme chocolademelk, geniet ik van het boek Vrees me. Zodra het warme weer eindelijk terugkeert, kan ik buiten in de hangstoel zitten. Voor nu moet het binnen. Gelukkig hoef ik me geen zorgen te maken om te weinig leesvoer. Als boekenwurm en nieuwe stagiair van de Boekenkrant komt het helemaal goed!

Adinda Graafland
Stagiair redactie Boekenkrant
Adinda@uhb.nl

---

Nu verschenen:

Boekenkrant, editie april 2022 – met: Isabel Allende, Youp van 't Hek en Machteld Siegmann

April doet wat hij wil. Ondanks de koude start van de maand liggen warmere dagen in het verschiet en voelen wij de lentekriebels al. Daarom vind je in de Boekenkrant van april een uitgebreide tippagina in het kriebelende thema van de Boekenweek: Eerste liefde. 

Daarnaast spreken we Isabel Allende, die na het succes van haar historische roman Bloemblad van zee opnieuw een meeslepende historische roman schreef: Violeta.

Lees verder

---

Nu verschenen: BKFilosofie editie april 2022 – met: Paul Verhaeghe, Fabien van der Ham en de Socratesbeker

April is de Maand van de Filosofie en daarom vindt u bij de Boekenkrant van deze maand onze filosofiespecial, de BKFilosofie. We sluiten aan bij het thema 'Intieme vreemden' en spreken met de essayist van dit jaar, Paul Verhaeghe. 

Lees verder

---

Spanning

Recensie: Een unieke moordverdachte

‘Het is alsof u hier nooit bent geweest. Het is alsof al uw vuiligheid, al uw leugens en bedriegerij zijn uitgewist. Ik ben uw kamermeisje. Ik weet zoveel van u. Maar als het erop aankomt, wat weet u dan van mij?’ De kamermeisjes in hotels vallen zelden op. Ze doen hun werk achter de schermen.

Wie Het kamermeisje van Nita Prose leest, zal de volgende keer misschien net iets oplettender zijn. 

Lees verder

---

Dossier: Unieke horrorverhalen

Het is niet altijd even makkelijk om fan van horrorboeken te zijn. Soms je wil gewoon iets lezen dat meer dan alleen eng is, een verhaal dat echt de grenzen van het genre opzoekt. Daarom tipt de redactie vier unieke horrorboeken die je nooit meer zult vergeten.

Lees verder

---

Jeugd

Interview Paulien Weikamp: Van familiezak chips tot debuutroman

Tieners die elke avond op hetzelfde bankje hangen. Wat gaat er in ze om? Wat doen ze daar? In Vliegen leven we mee met Umut die elke avond met dezelfde vrienden buiten hangt, tot groot ongenoegen van zijn familie. Eigenlijk waren er nooit problemen, tot Umut uitgedaagd wordt de auto van zijn ouders stiekem te lenen en hij hem total loss rijdt… 

Lees verder

---

Nieuwe titel: Verboden Kleuren

Deze maand verschijnt het jeugdboek Verboden Kleuren bij uitgeverij De Vier Windstreken. Dit is het origineelste fantasyboek van het jaar en mag je absoluut niet missen! Duik samen met Regen, Wilg en Bloesem in de wereld van Verboden Kleuren.

Lees verder

---

Boekfragment: Terras Altas. Inktzwart

Terwijl tegenslag, geheimen en verraad op de loer liggen, vechten Lily en River voor een verenigd Terras Altas. Hun innerlijke kracht, loyaliteit en doorzettingsvermogen wordt danig op de proef gesteld.

Lees verder

---

Non-fictie

Interview Mo Bicep:

‘Je moet jezelf nooit schamen om te willen leren’

Mohamed Lemhadi, inmiddels beter bekend als Mo Bicep, begon in 2012 met sporten. Steeds een beetje meer en steeds een beetje beter. Inmiddels heeft Mo meer dan vijfhonderdduizend volgers op Instagram die hij elke dag inspireert, meerdere ondernemingen, waaronder zijn eigen supplementenlijn MB Nutrition en als nieuwste aanwinst een kookboek, Koken met Mo Bicep.

Lees verder

---

Recensie: Ruïnes in de vorm van woorden

Wanneer je op vakantie gaat, bezoek je vast weleens een ruïne of monument. Sommige avonturiers gaan juist doelbewust op zoek naar vervallen of verlaten plaatsen. Dat is een activiteit die Japanners haikyo noemen. In het boek Atlas van vuurtorens aan het einde van de wereld neemt José Macías je mee naar nog staande, maar ook verlaten vuurtorens.

Lees verder

---

Recensie: Een filosofische kijk op onze tijd 

‘Ik kan even opgaan in de schoonheid van een kersenbloesem, zonder te treuren om zijn vergankelijkheid.’

ITegen de tijd deelt Ton Lemaire zijn filosofische kijk op verschillende aspecten van de tijd waarin we leven. Met een scherpe blik en directe toon zet hij je al lezend aan het denken.  

Lees verder

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 42 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 2 mei verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant met als bijlage de BKYA.

Adverteren in de volgende editie van maart? Stuur een mail naar Mirjam Cornelis via verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com