PROMOTIE – Victor Schiferli – Dromen van Schalkwijk

Muziek is voor hen het enige wat telt, daarbij koestert Felix al jaren een allesverslindende verliefdheid voor Charlotte – maar hij is niet de enige. Dromen van Schalkwijk is het verhaal van een zoektocht naar vriendschap en een plek in de wereld, tegen de roesverwekkende achtergrond van alcohol, drugs en vooral heel veel popmuziek.

Uit de pers
* ‘Een boek als een tijdmachine.’ – Peter Buwalda * ‘Schiferli heeft, als het om het scherp tussen droom en werkelijkheid gaat, heel wat illusies in de hoge hoed. Hij grossiert in verrassende beelden.’ – NRC Handelsblad

Victor Schiferli (1967) was beleidsmedewerker bij het Nederlands Literair Productie- en Vertalingenfonds, fondsredacteur bij De Bezige Bij en freelance journalist en criticus, in welke laatste hoedanigheid hij medewerker was van Het Parool, Vrij Nederland en Hollands Diep. Sinds 2011 is hij opnieuw werkzaam bij het Nederlands Letterenfonds, waar hij verantwoordelijk is voor de promotie van Nederlandse schrijvers in het buitenland.
Hij debuteerde in 2000 met de dichtbundel Aan een open raam, waarover Hans Warren schreef ‘het meest volwassen debuut van de laatste tijd’ en die werd genomineerd voor de C. Buddingh’- prijs. In 2005 volgde Verdwenen obers, met daarin onder meer een lang gedicht over zijn overgrootvader Willem Schiferli (1873-1942), een kelner die op een avond zijn gezin verliet om nooit terug te keren. Zijn derde bundel heet Toespraak in een struik (2008, nominatie Hugues C. Pernathprijs). Ook stelde hij bloemlezingen samen, waaronder Meulenhoffs Dagkalender van de poëzie.
Schiferli was hiernaast ook als gitarist/zanger actief in verschillende bands en trad veel op in het Nederlandse clubcircuit. Hij maakte met Girlfriend Misery de CD On The Sofa (1995), die ook in Spanje werd uitgebracht en lovende recensies kreeg, onder meer in OOR.

TITEL Dromen van Schalkwijk
AUTEUR Victor Schiferli

ISBN 9789029578370
PAGINA’S 160
VERSCHENEN 09-02-2012
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
UITGEVER Arbeiderspers

www.victorschiferli.nl
www.arbeiderspers.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven