Krijg je maar niet genoeg van de game, film of de serie? Lees dan ook de strips!

Als je het in Nederland & België over strips hebt, komen vaak gevestigde namen als Kuifje, Suske & Wiske en Asterix voorbij. Uitgeverij Dark Dark Dragon Books mikt op een ander publiek en brengt moderne beeldverhalen op de markt, gebaseerd op bekende fims en televisie- en gameseries.

PROMOTIE – Vaak hebben de makers van deze beeldverhalen zoveel ideeën dat ze die niet allemaal in 1 game, tv-serie of film kunnen verwerken. Daarin biedt de strip een geweldige uitkomst. Verhaallijnen worden in de strip uitgediept of universums verder verkend. Ook zijn er strips met compleet nieuwe verhalen met bekende helden.

Met de feestdagen in het zicht zijn strips ook altijd een leuk cadeau artikel. Voor iemand waarvan je weet dat hij/zij helemaal zot is op een film, game of tv-serie of gewoon lekker voor jezelf om in weg te dromen tijdens de donkere dagen voor de kerst.

Uniek in zijn soort is de stripreeks A Game of Thrones. Door de populaire tv-serie is bijna iedereen bekend met dit fenomeen. De creatieve teams die verantwoordelijk zijn voor de strip en de tv-serie werkten vanuit dezelfde bron: de romans van George R. R. Martin. Ze liepen tegen een aantal van dezelfde problemen aan, maar elk had ook te maken met een aantal problemen die uniek zijn voor hun medium. In sommige gevallen hebben ze voor soortgelijke oplossingen gekozen maar in andere gevallen hebben ze het probleem heel verschillende aangepakt. En juist die verschillen maakt dat de strip gelezen kan worden als een mooie aanvulling op de tv-serie. Scenes waar in de tv-serie geen ruimte voor was, worden in de strip wel getoond. Ook laat de strip meer ruimte om langer stil te staan bij gebeurtenissen die daardoor op interessante wijze verder worden uitgediept.

Game-of-Thrones-2-p28-29

Meer titels van Dragon Books vind je op www.darkdragonbooks.com

Game of thrones

Boekgegevens

George R.R Martin, Daniel Abraham en Tommy Patterson, A game of Thrones / 1, Dark Dragon Books, ISBN 978 94 607 81087 (€ 8,95)

Berichten gemaakt 5342

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven