Strip van Annie M.G Schmidt en Wim Bijmoer na zestig jaar in boekvorm

Annie M.G. Schmidt schreef kinderboeken, musicals en light verse. Minder bekend is dat zij ook een aantal strips op haar naam heeft staan. Een paar daarvan werden getekend door Wim Bijmoer. Eén van die strips verschijnt nu in boekvorm.

Annie M.G Schmidt was een groot en veelzijdig talent. Zij heeft bovendien altijd kunnen samenwerken met mensen die op hun eigen vakterrein net zo getalenteerd waren. Denk aan de fantastische componist Harry Bannink, maar ook aan tekenaars als Fiep Westendorp, Thé Tjong Khing en Carl Hollander. Ook Wim Bijmoer mogen we zondemeer tot dit rijtje van grote talenten rekenen.Folder.indd

Op 24 juli 2014 was het 100 jaar geleden dat de veelzijdige kunstenaar Wim Bijmoer werd geboren. De meeste mensen kennen hem vooral van de illustraties die hij maakte bij versjes en verhalen van Annie M.G. Schmidt. Met haar heeft hij lang en intensief samengewerkt. In de periode 1947-­1960 maakte hij alleen al bij haar werk een kleine duizend illustraties. Ook maakte hij met haar voor Het Parool enkele strip­ verhalen. Naast twee korte verhalen — in 1950 Stoute Arthur en in 1955 Het kerstbroodhuis — verscheen van 10 oktober 1953 tot en met 23 januari 1954 het langere stripverhaal Hendrik Haarklover, een onbekend gebleven Annie M.G. Schmidt ­verhaal over de avonturen van een kapper en zijn klanten die te maken krijgen met atoomgeheimen en terecht komen in wilde achtervolgingen en ontvoeringen.

Hendrik Haarklover verscheen op 24 juli 2014 voor het eerst in boekvorm in een beperkte oplage van 125 genummerde exemplaren. Het boek bevat tevens een uitgebreide toelichting van Marcel Raadgeep over het leven en werk van Wim Bijmoer.

Stuur een mail voor meer informatie.

 

Berichten gemaakt 5342

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven