50.000 woorden schrijven tijdens NaNoWriMo

De hele maand november is het National Novel Writing Month; een fenomeen overgewaaid uit Amerika dat in hoog tempo aan populariteit wint in Europa. Dit project is bedoeld om vooral jongeren aan het schrijven te krijgen. Vervolgens kunnen ze hun ‘novels’ online zetten en elkaar tips geven.

Mensen die van schrijven houden, kennen het probleem natuurlijk wel: je begint een verhaal met een sterk plot, maar komt niet verder dan enkele A4’tjes. Het schiet er een beetje bij in, je bent toch niet helemaal tevreden of je hoofd is te snel gevuld met nieuwe, nog betere ideeën. Op dat gevoel is de NaNoWriMo gebaseerd. Met als gezamenlijk doel binnen 30 dagen 50.000 woorden te produceren die samen een verhaal vormen, gaan schrijvers-in-spe van over de hele wereld de uitdaging aan, elkaar steunend in het proces.

NaNoWriMo werd voor het eerst georganiseerd in 1999. Er deden toen om precies te zijn 21 mensen mee. In veertien jaar tijd is dit aantal gegroeid tot bijna 300.000 participanten. De verwachting is dat het project de komende jaren alleen nog maar zal groeien. Deze prachtige, originele opzet zet mensen aan tot schrijven, ongeacht nationaliteit, leeftijd en schrijfkwaliteiten. Er is dan ook geen winnaar of finale; je doet dit puur voor jezelf en voor het genoegen als je na 30 dagen ploeteren 50.000 woorden op papier hebt staan.

Berichten gemaakt 5330

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven