5 boekverfilmingen die je dit jaar niet wilt missen!

Van romantische komedies tot thrillers: ook dit jaar zullen er weer een hoop boekverfilmingen op het witte doek verschijnen. Er komen vervolgdelen, remakes en nieuwkomers aan. Wij hebben er een aantal op een rij gezet, zodat jij als eerste met een zak popcorn in de zalen kunt neerploffen.
Voorjaar

Spoiler Alert

Een zoetsappige romance, met een schokkende twist: Spoiler Alert. Deze film is gebaseerd op de waargebeurde bestseller van Michael Ausiello. Entertainmentjournalist Micheal (Jim Parsons) komt de liefde van zijn leven, fotograaf Kit (Ben Aldridge), tegen in een homo-nachtclub, waarna hun veertien jaar durende liefdesrelatie wordt getoond: ouders die achter hun relatie komen, vrienden die worden voorgesteld, complicaties in hun liefde over de jaren heen. Alles lijkt op het plot van een romantische komedie, totdat er een heftige wending plaatsvindt die hun leven op zijn kop zet. Deze aangrijpende, komische film komt uit op 27 april.

Spoiler Alert

Salem’s lot

Een nieuw jasje voor een oude klassieker. Salem’s Lot van Stephen King is al eerder verfilmd in 1979, en word nu opnieuw opgenomen. Deze horrorfilm gaat over auteur Ben Mears (Lewis Pullman) die naar zijn geboortestad terugkeert, maar hij er daar achter komt dat de bewoners een voor een in vampiers veranderen. De onrust in de stad moet worden verdreven, maar hoe? Salem’s Lot gaat de bioscoopzalen bang maken vanaf 20 april.

Salem’s Lot

Book Club: The Next Chapter

Als bonustip nemen we een film op die niet gebaseerd is op een boek, maar wel om boeken draait. Book Club: The Next Chapter is het vervolg op de film Book Club uit 2018. De vier vriendinnen (Diane Keaton, Jane Fonda, Candice Bergen, Mary Steenburgen) van de boekenclub reizen naar Italië om de meidenvakantie te beleven die ze altijd al hebben gewild. Mislukte pogingen tot flirten en een nacht in de gevangenis zorgen ervoor dat de boel ontspoort. De relaxte vakantie verandert na het delen van geheimen in een uitzonderlijk avontuur door heel Italië. Geniet vanaf 11 mei van deze comedy drama.

Book Club: The Next Chapter
Najaar

Dune: Part Two

Dune: Part Two is het tweede deel op de film Dune die in 2021 uit kwam. De films zijn gebaseerd op de sciencefiction-roman Dune van Frank Herbert. In het eerste deel verliet Paul Atreides (Timothée Chalamet) zijn planeet Caladan voor de woestijnplaneet Arrakis. Deze planeet is rijk aan een unieke drug die levensverlengende, geestverruimende en dodelijke krachten bevat. Dune: Part Two zal verhelderen welke visioenen van Paul echt zijn. Verder komen onder andere de profetie over hem als messias, een strijd tegen het Empire, en mogelijk een baby van Lady Jessica (Rebecca Ferguson) aan bod in deel twee. Deze sciencefiction film zal 3 november te zien zijn in de bioscoop.

Dune: Part Two

Het smelt  

Actrice Veerle Beatens maakt met Het smelt haar speelfilmdebuut als regisseur. De film is gebaseerd op de bestseller en debuutroman Het smelt van Lize Spit, die dit jaar ook het Boekenweekgeschenk schrijft. De film gaat over de 26-jarige Eva (Charlotte de Bruyne) die na dertien jaar terug keert naar haar geboortedorp. Daar zal ze haar verleden onder ogen zien, en geconfronteerd worden met wat er allemaal op die ene snikhete zomerdag gebeurde. De film is al in wereldpremière gegaan op het Sundance Film Festival in de Verenigde staten. We mogen Het smelt vanaf 2 november ook in Nederland verwelkomen. 

Het smelt

The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes

De driedelige romanserie The Hunger Games van Suzanne Collins werd al verfilmd in vier films. Nu wordt The Ballad of Songbirds and Snakes aan dat rijtje toegevoegd! In deze film zal alleen niet Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) de hoofdrol speelster zijn, aangezien het verhaal zich richt op Coriolanus Snow (Tom Blyth) vóórdat hij leider van Panem werd. De achttienjarige Coriolanus wordt mentor van tribuut Lucy Gray Baird (Rachel Zegler) tijdens de tiende editie van de Hunger Games. Hun race tegen de klok om te overleven onthuld uiteindelijk wie een zangvogel is en wie een slang. Zet 16 november vast in je agenda voor de première!

Berichten gemaakt 5319

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven