2015 is het jaar van het ‘Gone Girl-effect’

Volgens Sheila O’Reilly, eigenaresse van een onafhankelijke boekhandel, zullen de thrillers in 2015 gaan over vrouwen die zich slecht gedragen; het gevolg van het zogenaamde Gone Girl-effect.

Het boek Gone Girl van Gillian Flynn en de verfilming door regisseur David Fincher waren beide een enorm succes, mede dankzij de nieuwe formule die het verhaal bevat. Flynn maakt in haar boek gebruik van een onbetrouwbare verteller, wat zorgt voor een verrassend einde. Volgens Sheila O’Reilly, de eigenaresse van de onafhankelijke boekhandel Dulwich Books in Londen, wordt 2015 het jaar waarin Britse thrillers een comeback zullen maken; op het moment domineren Scandinavische en Amerikaanse auteurs het thrillergenre. Veel Britse auteurs treden in Flynns voetsporen en schrijven over een onbetrouwbaar vrouwelijk personage met vaak ernstige gebreken. O’Reilly noemt dit het Gone Girl-effect.

Paula Hawkins is een van de nieuwe auteurs die zijn beïnvloed door het Gone Girl-effect. Volgens Hawkins vindt deze verschuiving naar onbetrouwbare en opstandige vrouwen plaats omdat lezers meer behoefte hebben gekregen aan realisme. Ook Sarah Adams, werkend bij uitgeverij Transworld, denkt dat dit soort thrillers nu veel aandacht krijgen omdat dit type personages erg interessant is. Het is echter niet zo dat lezers graag vrouwen zien die zich slecht gedragen. Adams beweert dat het juist gaat om realisme en dat deze nieuwe thrillers laten zien dat iedereen gebreken heeft.

Bron: theguardian.com/books

Berichten gemaakt 5324

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven