VS geeft Bin Ladens ‘boekenplank’ vrij

De Amerikaanse veiligheidsdienst heeft ongeveer honderd privé-documenten vrijgegeven die volgens de dienst zijn buitgemaakt toen Bin Laden in 2011 in Pakistan werd ontdekt en doodgeschoten.

De papieren werden meegenomen door de commando’s van de Navy SEALs die een inval deden in het complex in Abbottabad waar de al Qaida-leider verbleef. De stukken zijn vrijgegeven onder de titel Bin Ladens boekenplank. Er zijn beleidsstukken bij, zoals een oproep van Bin Laden aan zijn aanhangers om zich te concentreren op aanvallen op Amerikaanse doelen. Ze moesten zich niet laten afleiden door andere zaken, zoals het vestigen van een islamitische staat, of het voorbereiden van aanvallen op islamitische regimes in hun eigen regio.

In een verklaring schrijft de leider van de National Intelligence dat de documenten zijn vrijgegeven na een grondige evaluatie van de geheime diensten door de Amerikaanse regering. Bovendien heeft president Obama aangedrongen op meer openheid over zaken die te maken hebben met de nationale veiligheid.

Bron: NOS.

Berichten gemaakt 5330

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven