Thea Beckmanprijs voor Dirk Weber

De goochelaar, de geit en ik wint de Thea Beckmanprijs 2014. Het boek van Dirk Weber krijgt de prijs voor het beste historische jeugdboek. Weber ontvangt een oorkonde en een geldbedrag van duizend euro.

De Thea Beckmanprijs werd uitgereikt in het Archeon in Alphen aan de Rijn. In het historische themapark werden filmpjes van de zes genomineerde boeken vertoond. Deze filmpjes zijn gemaakt door leerlingen van de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Daarnaast was er een groep jonge lezers uit Zoetermeer aanwezig, die een extra prijs uitreikte aan De nacht van 2 april van Jan Simoen.

Schrijver Dirk Weber was erg verrast toen zijn naam genoemd werd als winnaar. ‘Ik had dit niet verwacht. Het verhaal speelt wel in het verleden, maar is niet verbonden aan een historische gebeurtenis. Het boek is juist om de jeugd van nu te laten begrijpen dat alles, wat nu vanzelfsprekend is, dit vroeger niet was.’

De goochelaar, de geit en ik gaat over Camiel die in de schoenmakerij van zijn opa werkt en ervan droomt om goochelaar te worden, net als zijn vader. Maar dan hoort hij van zijn opa dat zijn vader al een poosje in de gevangenis zit, op beschuldiging van diefstal. Opa wil niets meer met zijn zoon te maken hebben, maar Camiel neemt het voor zijn vader op en wil er alles aan doen hem vrij te krijgen. Zelfs als dat betekent dat hij – net als zijn vader – de wet moet overtreden.

Het boek De goochelaar, de geit en ik van Dirk Weber kun je hier bestellen.

Bron: dichtbij.nl / nos.nl

Berichten gemaakt 5329

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven