Superhelden.nl gaat de grens over

De Nederlandse jeugdromans van Marcel van Driel over de game Superhelden.nl worden binnenkort vertaald naar het Duits. De Duitse uitgeverij Oetinger Verlag ziet wel wat in de spannende trilogie over het eiland Pala.

Superhelden.nl is een goed voorbeeld van hoe ‘ouderwetse’ literatuur en nieuwe media zich vermengen tot moderne concepten. De website wil jongeren aan het lezen krijgen en doet dat aan de hand van een combinatie van games en literatuur. De trilogie is gekoppeld aan een online spel waarin de bezoeker zelf als spion optreedt.

De Superhelden.nl-boeken gaan over kinderen die ontvoerd worden naar Pala zodra ze het spel uitspelen. Op dit onbewoonde en onbekende eiland worden ze opgeleid tot spion door de geheimzinnige Mr. Oz.

Als je de site bezoekt, krijg je een filmpje te zien van een meisje dat het spel op superhelden.nl heeft uigespeeld. Vervolgens hoort ze een krakerige stem die haar vertelt dat er ergens in Utrecht een bom zit die binnen drie uur zal ontploffen: ‘Nu begint het pas echt’. Aan de hand van puzzels en raadsels moet de gamer de bom onschadelijk maken. Net als in het boek komt hij later in het spel ook op het eiland Pala terecht.

Inmiddels is bedenker Marcel van Driel al bezig het derde deel van Superhelden.nl, dat een groot succes lijkt te zijn en nog steeds aan populariteit wint. Nu gaat de Duitse uitgeverij Oetinger Verlag de eerste twee delen ook op de markt brengen. Ze hebben onder andere ook de vertalingen van De Hongerspelen verzorgd.

Bron: superhelden.nl / nu.nl / nieuws.nl 

Berichten gemaakt 5328

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven