Strips! in Deventer

Strips! Auteurs die graag een persoonlijke tekening voor je maken, heel veel stripboeken, stripfiguren uit een 3-D printer, zelf als fotomodel figureren in een strook, retro games en nog veel meer!

Op zaterdag 25 juni wordt voor de 16e keer de Oost-Nederlandse Stripboekenbeurs georganiseerd, voor het eerst in de Grote of Lebuinuskerk in Deventer. Handelaren, stripwinkeliers, uitgevers en striptekenaars zullen in grote getalen aanwezig zijn. Lekker snuffelen door een zeer gevarieerd aanbod stripboeken of een persoonlijke tekening vragen aan je favoriete tekenaar. Dick Heins, Gerard Leever, Luca Erbetta, Hans van Oudenaarden, Mario Boon en Frodo de Decker zijn zomaar een paar van de gerenommeerde stripauteurs die hebben toegezegd in Deventer te komen signeren Maar er is nog veel meer te doen!
Kunstgroep Noord fotografe Marianne Berkhoff en haar team zullen een volledige special effects fotostudio inrichten met green screen, waarmee ze jou een rol kunnen laten spelen in een stripstrook. Kruip voor heel even in de rol van Elsje, of speel een figuur uit bijvoorbeeld Snippers, en ga naar huis met je eigen persoonlijke stripstrook.
Kunstenaar David Tromp komt tijdens deze stripbeurs figuren Dating For Geeks, de Metro dagstrip van Kenny Rubenis, digitaal vereeuwigen in 3-D. Smartlab zorgt voor een 3-D printer die de ontwerpen tastbaar zal maken. Smartlab is onderdeel van projectorganisatie Kunstenlab uit Deventer.
Een flinke hoek van de beurs wordt ingericht door Arcadium, zij zullen het oude retro-games gevoel bij iedereen loskrijgen. Zij nemen oude en nieuwe consoles mee, van 30 jaar oude Nintendo’s, tot Sega, Playstation en X-Box, met heel veel strip gerelateerde games. Denk dan aan spellen rond Asterix, Kuifje, de Smurfen en Robbedoes maar ook aan modernere reeksen als XIII en Largo Winch. Ook games gebaseerd op niet-Europese reeksen, bijvoorbeeld van Marvel, Disney, Garfield en Peanuts, ze zullen allemaal speelbaar klaarstaan.
De Oost-Nederlandse Stripboekenbeurs is geopend van 10.00 tot 16.30 uur en is gratis toegankelijk.

Berichten gemaakt 5328

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven