Simone Lenaerts wint Vlaamse Debuutprijs 2009

Zeewater is zout, zeggen ze verscheen maart 2008 bij Uitgeverij De Geus. De 62-jarige schrijfster vertelt het verhaal van een Antwerpse familie in de jaren vijftig. De Koude Oorlog en het strenge, katholieke geloof zijn centrale elementen in het verhaal.

Speciale aandacht ging uit naar Nemen wij dan samen afscheid van de liefde van Paul Baeten Gronda, en Ingewikkeld kind van Vera Marynissen, waarover de jury eveneens lovend was. Maar Zeewater is zout, zeggen ze trok uiteindelijk aan het langste eind, wat de jury betrof. De jury vond het boek ‘een roman die op een zeer intelligente wijze door taal en stijl wordt gedreven. Het is literatuur die een ode is aan de kracht en macht van taal.’ Over haar schrijftrant zei de jury: ‘In Zeewater is zout, zeggen ze toont Simone Lenaerts haar meesterschap als een realistische en intimistische tijdschroniqeur.’
Anna Luyten (voorzitter), Dirk Leyman (De Morgen/De Papieren Man), Lisbeth Imbo (VRT), Kristoff Tilkin (Humo) en Peter Van den Eede (Vooruit) vormden de jury van de Debuutprijs 2009.
Klik hier voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven