Shira Keller wint Academica Literatuurprijs 2013

Gisteren werd bekend dat Shira Keller de 18e editie van de Academica Literatuurprijs heeft gewonnen. Haar boek M. werd door een vakjury met twee andere romans voor de prijs genomineerd. Het lezerspubliek heeft haar uiteindelijk tot winnaar verkozen.

M. gaat over een kunstenares die terugdenkt aan haar middelbare schoolperiode en de gedoemde relatie die ze had met haar leraar Klassieke Talen. Vijfentwintig jaar later vraagt ze zich af of hun hartstocht daadwerkelijk bestaan heeft.

De Academica Literatuurprijs is de belangrijkste literaire debuutprijs van Nederland. Financieel Adviescentrum Academica wil met dit initiatief nieuw schrijftalent een kans geven zich verder te ontwikkelen.

De Academica Literatuurprijs werd uitgereikt in Theater Diligentia aan het Lange Voorhout te Den Haag. Presentator Oscar Kocken en tafelheer Abdelkader Benali gaven invulling aan de avond door een interview met de juryvoorzitter, de genomineerden en de winnaar. De prijs werd uitgereikt door de winnaar van de Academica Literatuurprijs 2012: Erik Menkveld.

Keller mocht een award en een geldprijs van 10.000 euro mee naar huis nemen.

Berichten gemaakt 5313

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven