Schrijfwedstrijd Coffeecompany Book Award 2015 van start

Xander Uitgevers en de Coffeecompany organiseren voor de derde keer de Coffeecompany Book Award, dé literaire prijs voor debutanten. De winnaar krijgt een uitgeefcontract bij Xander Uitgevers.

Meedoen
De Coffeecompany en Xander Uitgevers willen door middel van deze wedstrijd een verborgen schrijftalent ontdekken. Er zal vooral worden gelet op authenticiteit. Alle aspirant schrijvers die nog niet eerder aan een uitgeverij verbonden waren kunnen deelnemen aan de wedstrijd. Tot 28 februari 2015 kunnen manuscripten ingestuurd worden naar jury@coffeecompanybookaward.nl.

Prijzen
Xander Uitgevers ondersteunt de winnaar redactioneel en het verkozen manuscript zal worden uitgegeven. Na het verschijnen zal het boek bij alle boekhandelaren in Nederland en België worden aangeboden. Daarnaast wordt de roman in de filialen van de Coffeecompany verkocht en gepromoot – voor een debutant een unieke kans om in één klap een heel breed lezerspubliek te bereiken.

Vorige winnaars
In 2013 won Marco van Houwelingen de eerste editie van de Coffeecompany Book Award met zijn manuscript Aangeschoten wild. In deze roman beleeft de lezer met hoofdpersoon Bast bizarre avonturen in Zuid-Amerika. In 2014 won Olga Hoekstra de wedstrijd met de thriller Dodenweg, waarmee zij tevens de tweede plaats voor de Hebban Crimezone Debuutprijs 2014 won. Het vervolg, Nevel, zal in mei 2015 verschijnen.

Jury
De vakjury bestaat uit redacteur Boeken van Bol.com Janneke Siebelink, literair agent Jeanine Langenberg (Sebes & van Gelderen) en boekhandelaar en voormalig DWDDboekenpanellid Ronnie Terpstra. Zij worden bijgestaan door Xander Uitgevers, de Coffeecompany en studenten van de master Redacteur/editor (UvA).

Begin maart vindt de eerste selectie plaats. De jury zal op 24 maart de winnaar van de Coffeecompany Book Award 2015 bekendmaken.

Berichten gemaakt 5329

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven