Sacha Hilhorst wint Write Now! 2014

Gisteren werd de winnaar van de jaarlijkse schrijfwedstrijd Write Now! bekendgemaakt. Dit jaar is de prijs voor de 19-jarige Sacha Hilhorst uit Utrecht, die met haar verhaal Vlees en bloed de jury voor zich wist te winnen. Ze won een MacBook, een coachingstraject van literair agentschap Sebes & Van Gelderen en optredens op Wintertuin en Geen Daden Maar Woorden Festival.

Write Now! is in 2000 begonnen en is de grootste schrijfwedstrijd in het Nederlands taalgebied voor jongeren tussen 15 en 24 jaar oud. Na 11 voorronden (7 in Nederland, 3 in Vlaanderen en 1 in Suriname) wordt de grote winnaar bepaald in de finale.

In het juryrapport is te lezen: ‘Ook over de winnende tekst was de jury niet unaniem. De jury had bij deze tekst echter de indruk dat er eindelijk ’eens iets op het spel stond’ en haalde opgelucht adem. Het werd een ruwe diamant genoemd, die na hier en daar wat polijsten hartstikke goed zal worden. Het verhaal bezit een grillige opbouw, tussen de regels door wordt er in iets onheilspellends en moois geïnvesteerd.’

De publieksprijs werd gewonnen door de 25-jarige Esa Denaux met het verhaal Morgen. Eervolle vermeldingen waren er voor Lotte Lentes, Wout Waanders en Marjolein Takman.

Naast juryvoorzitter en winnaar van Write Now! 2013 Lize Spit, bestond de jury uit Erik Brus (eindredacteur Passionate Platform), Jan Herregods (redacteur Metro Vlaanderen), Merijn Hollestelle (literair agent Sebes & Van Gelderen) en Niña Weijers (auteur).

Degenen die benieuwd zijn naar de verhalen Vlees en Bloed en Morgen, kunnen ze hier en hier lezen. Het Juryrapport is hier te vinden.

Bron: writenow.nu
Foto: Vera Cornel

Berichten gemaakt 5329

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven