Roman van Régis Jauffret verwijderd

Dat wil althans de familie van de vermoorde bankier Edouard Stern. De nieuwe roman van Jauffret is losjes gebaseerd op de dood van Stern, die in 2005 met vier kogels in zijn lichaam werd gevonden in zijn appartement in Genève, van top tot teen in een vleeskleurig latexpak gewikkeld. Van Stern was bekend dat hij sadomasochistische seksspelletjes speelde.
Cécile Bossard, de minnares van Stern, bekende hem te hebben vermoord. Hij zou een miljoen dollar op haar rekening hebben gestort, ‘als bewijs van zijn liefde voor haar’, zoals ze van hem had gevraagd. Nadat ze geweigerd had het geld terug te storten ontstond een ruzie. ‘Een miljoen dollar is heel wat geld om aan een hoer te betalen,’ zou Stern nog hebben gezegd, vlak voor hij werd vermoord. Deze uitspraak, die Bossard ‘erg vernederend’ had genoemd, zou tevens het motief zijn geweest voor de moord.
Schrijver Régis Jauffret en zijn uitgever worden aangeklaagd nu bovenstaande verhaal als basis voor een roman is gebruikt. Het gaat hen om ‘het aantasten van de herinnering van een overledene en van het privéleven van zijn familie.’ Eis: een symbolische schadevergoeding van één euro en het uit de handel halen van het boek.
Bron: Papieren Man.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven