PROMOTIE – Kevin Wilson – De familie Fang (uitgeverij De Harmonie) ‘Wonderlijk en vreemd en hysterisch grappig’

Meneer en mevrouw Fang noemden het kunst. Hun kinderen noemden het kattenkwaad. ‘Rotzooi trappen en dan gauw weghollen,’ zei Annie tegen haar ouders. ‘Het is een tikje ingewikkelder liefje,’ zei mevrouw Fang terwijl ze alle gezinsleden een gedetailleerde taakbeschrijving gaf. ‘Maar aan de andere kant wordt onze kunst ook gekenmerkt door een bepaalde eenvoud,’ zei meneer Fang. ‘Ja dat is waar,’ antwoordde zijn vrouw. Annie en haar broertje Buster zwegen. Ze waren op weg naar Huntsville, twee uur rijden van huis, omdat ze niet herkend wilden worden. Anonimiteit was doorslaggevend en gaf hen de gelegenheid hun performances voor te bereiden zonder gehinderd te worden door mensen die stennis verwachtten.’
Fragment uit: De familie Fang, Kevin Wilson

Zo begint De familie Fang van Kevin Wilson. Caleb en Camille Fang, ouders van Annie (A) en Buster (B), wijden hun leven aan het maken van Kunst met een grote K. Maar als je als kunstenaar gewend bent om de werkelijkheid op z’n kop te zetten is het lastig je kinderen op te voeden tot aangepaste individuen. Anne en Buster Fang hebben zo lang ze zich kunnen herinneren de hoofdrol gespeeld in de kunstwerken van hun ouders.
Nu ze volwassen zijn, zijn ze nauwelijks in staat zich in de wereld staande te houden. En wanneer alles misgaat, is thuis de enige plek waar ze nog naartoe kunnen. Daar blijkt dat hun ouders hun magnum opus voorbereiden. Alle verhoudingen worden op scherp gezet: de Fangs moeten kiezen. Wat is belangrijker, de Kunst of het gezin?

In rechterkolom staat foto van auteur. Klik om .pdf logo om foto te downloaden.

De pers over het boek:

‘De familie Fang komt hard aan…’ The New York Times

‘Wonderlijk en vreemd en hysterisch grappig’ Time Magazine

‘Briljante rollercoasterroman over kunst, familie en de waanzinnige wetten die beide beheersen.’ Knack Focus

Kevin Wilson
De familie Fang
€ 22,50
ISBN 9789061699873
Uitgeverij De Harmonie
Vertaling Wiebe Buddingh’

www.deharmonie.nl
www.wilsonkevin.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven