Opzij Vrouwenboekenbal

Margriet van der Linden is hoofdredactrice van het feministische tijdschrift Opzij. Ruim dertig jaar speelt Opzij een rol in het literaire land. In 1979 stelde het tijdschrift de Annie Romeinprijs in, een tweejaarlijkse oeuvreprijs. Vorig jaar werd dit de Opzij Literatuurprijs, een jaarlijkse prijs die wordt toegekend aan de vrouw die het beste Nederlandstalige literaire werk van het jaar heeft geschreven. Doeschka Meijsing won deze met haar sterk autobiografische roman Over de liefde.

Hoogtepunt
Het Opzij Vrouwenboekenbal (16 februari in Amsterdam) is nu de allereerste happening voor lezers en schrijvers rondom de Opzij Literatuurprijs. Met een poëziewedstrijd, een Meet & Greet met de genomineerde auteurs Manon Uphoff, Anke Scheeren en Vonne van der Meer, en een workshop Debuteren als schrijver onder leiding van Carla de Jong (In Retraite en Serpent). Hoogtepunt natuurlijk is de uitreiking van de Opzij Literatuurprijs. Zes romans maken kans. Weg van Minke Douwesz (Van Oorschot), Ruw van Marie Kessels (De Bezige Bij), Zondagavond van Vonne van der Meer (Contact), De mooiste dagen zijn het ergst van Anke Scheeren (Nieuw Amsterdam), De spelers van Manon Uphoff (De Bezige Bij), en Vissen redden van Annelies Verbeke (De Geus).

Vrouw als doelgroep
Vrouwen en meiden vormen het boeklezende deel van Nederland. Wie kopen de boeken? Juist. Wie vormen de leesclubs? Ook goed. Vrouwelijke auteurs beginnen (mede hierdoor) hun mannelijke collega’s te verdringen. Het toont zich zeker op het gebied van thrillers, maar ook steeds meer binnen het literaire genre. Uitgevers richten zich om al deze redenen ook steeds meer op de vrouw als doelgroep.
Het is niet meer dan logisch, verdiend en gewenst dat het Opzij Vrouwenboekenbal een vliegende start beleeft. Voor lezers, schrijvers én uitgevers.

Het Opzij Vrouwenboekenbal is op dinsdag 16 februari in Panama, Oostelijke Handelskade 4 te Amsterdam. Inloop vanaf 19.30 uur, de feestelijkheden vangen aan om 20.30 uur. Kaarten à € 10,- zijn te bestellen via www.opzij.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven