Nieuwe uitgeverij opgericht: Babel & Voss

Reinjan Mulder was literatuurredacteur bij NRC Handelsblad, en redacteur bij de uitgeverijen Meulenhoff en De Geus. Daniël van der Meer en Daan Heerma van Voss schreven beiden voor De Groene Amsterdammer. Gedrieën namen ze het initiatief voor deze uitgeverij, waarvan de naam is gebaseerd op Isaak Babel, een Russische schrijver, en het Vossius gymnasium uit Amsterdam.
De uitgeverij wil zich richten op Nederlandse en vertaalde literatuur, (wetenschaps)geschiedenis, filosofie en politiek. Het eerste boek dat Babel & Voss uitgeeft, is Wat we missen kunnen. Er is aan geschreven door onder meer Hanna Bervoets, Arnon Grunberg, Kees van Kooten, Jonathan van het Reve, Felix Rottenberg, Allard Schröder, Leo Vroman en Jan Jaap van der Wal.
Wat we missen kunnen is het statement van de uitgeverij die het vooral lijkt te zoeken in hetgeen ze níét willen doen. Mulder vertelt wat de uitgeverij wél wil doen: intensief gebruik van twitter en facebook, een uitgebalanceerde vormgeving van Piet Parra en een brede jeugdige lezers- en schrijverskring.
Voorjaar 2011 wordt de eerste aanbieding van de uitgeverij verwacht.
Bron: Papieren Man en Babel en Voss.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven