Nieuwe titel: Een moord op Commendatore

Een zesendertigjarige pas gescheiden portretschilder neemt zijn intrek in een oud atelier in de bergachtige omgeving ten zuidwesten van Tokio. Behalve door liefdesperikelen wordt hij geplaagd door een painter’s block, een onvermogen om te schilderen.

Hij hoopt in het afgelegen atelier tot rust te komen, en zijn inspiratie terug te vinden, maar het zal anders gaan. Een mysterieus schilderij op de zolder van zijn verblijf lijkt tot leven te komen, vanuit een heuvel in het bos achter het huis klinkt ’s nachts het geluid van een bel. Een meisje verdwijnt, en de hoofdpersoon gaat haar zoeken – een zoektocht die hem afvoert naar de wereld der metaforen, waar hij met zijn diepste angsten in aanraking wordt gebracht.

De moord op de Commendatore is een diepe duik in het vertrouwde universum van de Japanse meester Murakami: bovennatuurlijke verschijnselen dienen zich aan, vreemde gebeurtenissen volgen elkaar op. Murakami voert op onweerstaanbare wijze de lezer mee naar ongemakkelijke krochten en wonderbaarlijke vergezichten. Het is een perfecte opvolger van geliefde romans zoals De opwindvogelkronieken en 1q84 – maar ook een heerlijke eerste kennismaking met een zeldzaam bijzonder oeuvre.

Boekgegevens

Haruki Marakami, De moord op Commendatore. Deel 1: Een idea verschijnt, vertaling: Elbrich Fennema en Luk van Haute, Uitgeverij Atlas Contact, 480 pagina’s (€ 29,99)

Over de rubriek ‘Nieuwe titel’
Iedere dag kiezen we een Nieuwe Titel van de dag uit. We plaatsen de omslag en een korte omschrijving van een recentelijk verschenen boek op boekenkrant.com. Zo kunnen onze lezers elke dag kennismaken met een nieuw boek!

Berichten gemaakt 867

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven