Nieuw bij QV Uitgeverij: Geen mannen, maar duivels!

Geen mannen, maar duivels! Nederlanders in het Franse Vreemdelingenlegioen is een uniek boek van Rende van de Kamp dat, naast een uitgebreid historisch overzicht, aan de hand van openhartige interviews met Nederlandse oud-legionairs inzicht geeft in de motieven om deel uit te maken van deze roemruchte militaire elite-eenheid. Het is voor het eerst dat in Nederland een dergelijk omvattende boek over het Legioen verschijnt.

PROMOTIE – In de loop van de geschiedenis traden duizenden Nederlanders toe tot het in 1831 opgerichte Franse Vreemdelingenlegioen. Zij vochten met deze Franse elite-eenheid in tal van bloedige oorlogen. Van de Mexicaans-Franse oorlog in de negentiende eeuw, met de heroïsche slag bij Camerone, tot de Eerste en Tweede Wereldoorlog in de vorige eeuw. Maar ook aan de (koloniale) oorlogen in Vietnam en (Noord-)Afrika en VN-missies over de hele wereld werd en wordt door Nederlanders in dienst van het Legioen deelgenomen. In dit boek worden hun ervaringen veelal uit de eerste hand opgetekend.
Naast uitgebreide aandacht voor de tradities, de cultuur, de loodzware opleiding en de altijd zeer risicovolle inzet van het Legioen, rekent het boek af met enkele hardnekkige mythes, zoals over het zogeheten anonymat (criminelen die in het Legioen schuilen) en het verlies van nationaliteit door legionair te worden.

De lezer van het boek maakt kennis met dappere mannen die werden overladen met medailles of achterbleven op vergeten slagvelden, maar ook met deserteurs en fantasten. Bekende schrijvers en oud-legionairs als Jan Montyn, Richard Klinkhamer, Louis Ferron en Jan Cremer passeren de revue, maar ook veel anonieme Nederlanders die voor de Franse zaak of de wereldvrede hun leven in de waagschaal legden.
Het resultaat is een uniek boek met veel feiten, anekdotes en interviews, gelardeerd met nooit eerder gepubliceerde kleuren- en zwart-witfoto’s, dat het échte verhaal vertelt van Nederlanders in het Franse Vreemdelingenlegioen.

Auteur Rende van de Kamp diende zelf zeven jaar lang in het Legioen publiceerde eerder drie boeken over Nederlanders in vreemde krijgsdienst.

Geen mannen maar duivels

Boekgegevens

Rende van de Kamp, Geen mannen, maar duivels! Nederlanders in het Franse Vreemdelingenlegioen, QV Uitgeverij, ardcover, rijk geïllustreerd, 326 pagina’s, ISBN 978 90 820 8003 2 (€ 29,95)

Kijk voor meer informatie op www.geenmannenmaarduivels.nl of www.qvuitgeverij.nl.

Berichten gemaakt 5323

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven