Neil Young schrijft boek over auto’s, politiek en milieu

Rockster Neil Young is bezig aan een nieuw boek dat komend najaar zal verschijnen. Dat maakte zijn uitgever Blue Rider deze week bekend. In 2012 bracht Young al zijn biografie Waging Heavy Peace uit, die meteen een bestseller werd.

Het nieuwe boek, dat nog geen titel heeft, zal volgens Blue Rider een eclectisch geheel worden. Zo zal Young veel schrijven over zijn liefde voor auto’s, maar besteedt hij ook aandacht aan zijn muzikale carrière en zet hij zijn ideeën over de politiek en het milieu uiteen. Bovendien zal het boek ook illustraties van de 68-jarige singer-songwriter bevatten.

In zijn eerste boek, het bijna vijfhonderd pagina’s tellende Waging Heavy Peace: A Hippie Dream, schreef Young eveneens over uiteenlopende onderwerpen. Naast muziek kwam wederom zijn passie voor auto’s en modeltreinen aan bod, samen met verhalen over zijn jeugd, familie, (voormalige) relaties en zijn writer’s block.

Young zal zijn nieuwe boek – net als het eerste – zelf schrijven, zonder dat er een ghostwriter aan te pas komt. Hiermee gaat hij tegen het advies van zijn uitgever in, maar Young heeft aangegeven dat het schrijven in de familie zit: zijn vader was de Canadese sportjournalist en schrijver Scott Young.

Bron: billboard.com / nrc.nl

Berichten gemaakt 5329

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven