Masterpiece: op zoek naar schrijverstalent

Op de Italiaanse televisie werd afgelopen zondag de eerste aflevering van Masterpiece uitgezonden, een talentenjacht voor schrijvers.

Tot grote ergernis van het overgrote deel van de bevolking blijven er talentenjachten op de televisie verschijnen. Waarschijnlijk is het tijdperk van ‘laten zien wat je kan’, of juist ‘laten zien wat je niet kan’ nog lang niet voorbij. Eind vorige week kon de Italiaanse bevolking genieten van de eerste uitzending van Masterpiece, een talentenjacht voor schrijvers op zoek naar roem en succes.

Wil de nieuwe Tolstoj opstaan?
Het idee is simpel en inmiddels wel bekend bij het grote publiek: mensen die in zichzelf wel een potentiële Tolstoj, Dickens of Shakespeare herkennen, melden zich aan door een verhaal in te sturen wat ze zelf hebben geschreven. Per aflevering worden er dan twaalf toekomstige talenten gekozen, die voor een strenge jury schrijfopdrachten moeten voltooien onder tijdsdruk. Hieraan voorafgaand worden de deelnemers ergens naartoe gestuurd om inspiratie op te doen. Want tja, zo ging het natuurlijk ook bij de echte klassiekers.

De prijs
Voor het eerste seizoen van Masterpiece meldden meer dan 5.000 mensen zich aan. Niet zo gek ook, want er staat een geweldige prijs klaar voor de winnaar: een boekcontract bij een grote Italiaanse uitgeverij en de belofte dat er voor zijn of haar eerste boek een oplage zal zijn van 100.000 exemplaren.

Berichten gemaakt 5328

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven