Het boekenvak rent voor het goede doel tijdens de Letterenloop

Op zondag 15 juni verzamelen schrijvers, journalisten, cabaretiers, mensen uit het boekenvak, lezers en andere enthousiaste hardlopers zich voor de Letterenloop. De loop vindt plaats op een parcours tussen Bloemendaal en Haarlem.

PROMOTIE – De Letterenloop wordt in verschillende afstanden gerend door individuele lopers, bedrijventeams en kinderen. De renners halen geld op voor Stichting Run4Schools, een Nederlandse organisatie die kinderen in het township Mitchell’s Plain bij Kaapstad behoedt voor criminaliteit, drugs en prostitutie door op vier basisscholen onder en na schooltijd sport en een kleine maaltijd aan te bieden.

Het idee voor de Letterenloop is in 2007 ontstaan vanuit de samenwerking van Boekhandel Bloemendaal met schrijver en hardloper Bram Bakker. Nadat Midas Dekker, Abdelkader Benali, Renate Dorrestein, Beau van Erven Dorens, Peter Nijssen en Joost Swarte hun medewerking toezegden, begon het literaire hardloopevenement vorm te krijgen. Ook veel andere schrijvers en journalisten bleken enthousiast om met elkaar te gaan hardlopen voor de toekomst van kinderen in Zuid-Afrika.

Het programma van de Letterenloop 2014 ziet er als volgt uit:

10.00 uur: Start Familyrun (750 meter)
10.30 uur: Start Les Petits Kidsrun (1500 meter)
11.15 uur:  Start 5 km (Business en individueel)
12.15 uur:  Start 10 km (Business en individueel)

Meedoen? Je kunt je inschrijven via www.letterenloop.nl!

De Boekenkrant is sinds 2008 mediapartner van de Letterenloop.

 

Berichten gemaakt 5330

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven