Groeneveld sociëteit literair met Arjan Visser en Christiaan Weijts: een warm samenzijn op een koude dag

Zwaargewichten Arjan Visser en Christiaan Weijts vertelden over hun nieuwe romans. Visser schreef Hotel Linda, over een hoogbejaarde man die uit Brazilië terugkeert naar Amsterdam. Hij belandt in het ziekenhuis na een val en raakt de weg in zijn hoofd kwijt.
Van Weijts verscheen zijn vierde roman Euforie. Architect Johannes Vermeer mag een gebouw ontwerpen voor het stadsplein waar onlangs een terroristische aanslag plaats had. Weijts vertelde over de overeenkomst tussen elementen in zijn verhaal, en de opbouw van zijn roman (een boek met toevallig? 43 hoofdstukken, evenveel als er doden vielen tijdens de aanslag).
Ondanks het slechte weer kwamen er rond de veertig geïnteresseerden naar Kasteel Groeneveld. Zij signeerden een exemplaar van de nieuwe romans, als geschenk voor de schrijvers. En ze deden mee met de literaire quiz in twee helften, gewijd aan J. Bernlef en Gerrit Komrij. Ellen van de Corput verzorgde tweemaal tien poëtische minuten. Ze dicht over vlinders, over Engeland en over Frankrijk. Ze kreeg het aandachtige publiek muisstil.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven