Griffeljury bekroont maximaal aantal boeken met Zilveren Griffel

De prijzen worden dinsdagavond 6 oktober uitgereikt, de avond waarop de 55ste Kinderboekenweek van start gaat met het Kinderboekenbal. De met een Zilveren Griffel bekroonde boeken zijn: Een heel kleine geschiedenis van bijna alles van Bill Bryson (Atlas; Een halve hond heel denken van Joke van Leeuwen (Querido)*; Spin op sokken van Ted van Lieshout (Leopold)*; Ballade van de dood van Koos Meinderts en Harrie Jekkers (Lemniscaat)*; Meneer Papier en zijn meisje van Elvis Peeters (De Eenhoorn)*; Sneeuw van Komako Sakai (De Eenhoorn); Agent en boef van Tjibbe Veldkamp (Lannoo)*; Opa laat zijn tenen zien van Edward van de Vendel (Querido)*; Het geheim van de keel van de nachtegaal van Peter Verhelst (De Eenhoorn)*; Duivendrop van Dirk Weber (Querido)* De titels met een sterretje maken kans op de Gouden Griffel 2009.

Volgens de Griffeljury was de kwaliteit van de boeken hoog en het aanbod gevarieerd. “We hebben met veel plezier vastgesteld dat de oogst aan origineel Nederlands en Vlaams werk dit jaar bijzonder rijk is en dat heeft ons voor een aantal verscheurende keuzes gesteld”, aldus de jury. De Zilveren Griffels worden door de CPNB toegekend in verschillende categorieën, op voordracht van een onafhankelijke jury, dit jaar onder voorzitterschap van Majo de Saedeleer, directeur Stichting Lezen Vlaanderen. De bekroning van de jury kent vijf categorieën: tot 6 jaar, vanaf 6 jaar, vanaf 9 jaar, informatief en poëzie. In elke categorie mogen maximaal twee titels worden bekroond met een Zilveren Griffel.

De Kinderboekenweek 2009, van woensdag 7 t/m zaterdag 17 oktober, staat in het teken van eten en snoepen onder het motto Aan tafel! – eten en snoepen in kinderboeken. Auteur van het Kinderboekenweekgeschenk is Jan Paul Schutten. Het Prentenboek is van Ted van Lieshout en Sieb Posthuma.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven