Gevat en ontwapenend

Vrouwelijke illustratoren zouden steeds over zichzelf tekenen. Het nieuwste bewijs is dé Vlaamse illustrator van het moment: Eva Mouton, wekelijks te bewonderen in het magazine van De Standaard met haar verstripte belevenissen en bedenkingen.

eva2De hoogtepunten van het voorbije jaar werden nu gebundeld in het geweldige boek Eva’s gedacht. Het innemelijke meisje Eva oogt qua tekenstijl kinderlijk en naïef, maar de gebeurtenissen verklappen dat het weldegelijk om de 25-jarige illustrator zelf gaat. In haar typische, herkenbare stijl – verticale stroken met overwegend meer tekst (fluo onderlijnd) dan tekening (vrolijk kleurrijk) – volgen we haar doen en laten. Niet altijd is ze zo lief en onschuldig als ze oogt, ook het bengeltje in haar leren we kennen.

Eva doet denken aan Cordelia van Ilah: even spontaan, herkenbaar en vertederend over de kleine en grote dingen des levens: het kunstenaarsleven, haar relatie met haar zus en vriend en vooral hilarisch hoe ze een hoofdrol toedicht aan haar vis Henkie. Met name zelfspot gaat ze niet uit de weg: “Eigenlijk schaam ik me zo veel dat het begrip schaamte geen enkele waarde meer heeft voor mij”. Aangevuld met dolkomische foto’s, flarden tekst, paginagrote illustraties en… een stickervel! Om te verslinden.

Boekgegevens

Eva Mouton, Eva’s gedacht, Uitgeverij De Bezige Bij, ISBN 978 90 854 2433 8 (€ 17,50)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven