Een veelbelovend debuut

Zou je met obesitas een maagverkleining overwegen in het ziekenhuis waar je werkt? Marli gaat geïnteresseerd op onderzoek uit, maar doet dan een schokkende ontdekking.

PROMOTIE – ‘Evenwicht is een originele en knap geconstrueerde thriller, met een
flinke dosis onderhuidse spanning.’
Linda Jansma, bestsellerauteur

Inhoud:
Na een moeilijke jeugd heeft Marli haar leven weer op orde en wil eindelijk iets aan haar overgewicht doen. In het Oostland ziekenhuis, waar ze op de medische registratie werkt, worden sinds enige tijd maagverkleiningen uitgevoerd door dokter Van de Boom, een alom geprezen chirurg. Marli wil meer weten over deze ingreep en duikt wat dieper in de patiëntendossiers, maar komt dan tot een schokkende ontdekking. Als ze meerdere keren bedreigd wordt, beseft ze dat ze iets in handen heeft wat het daglicht niet kan verdragen. Moet ze de waarheid naar buiten brengen en tegen welke prijs? Wie kan ze nog vertrouwen?

Een kort fragment:
Proloog
‘Kon ik mijn ogen maar voor altijd sluiten. De schrijnende pijn onder mijn wenkbrauwen maakt me stapelgek. Ik doe opnieuw een poging om mijn hand naar de trekkerige jeuk boven mijn ogen te brengen, maar ik heb nauwelijks kracht in mijn arm. De duisternis is inktzwart. Het voelt alsof ik diep onder de aarde verborgen ben. Het dagelijks leven van een blinde en wat was ik blind. Het is een monster dat mij hier gevangen houdt. Hoe lang lig ik hier al? Een paar uur, een dag? Echt heel lang kan het niet zijn. Ik leef nog! Of laat hij mij hier langzaam sterven? Ik spits mijn oren als ik meen iets te horen en beweeg mijn hoofd naar het geluid. ‘Help! Help me dan!’ dreunt er in mijn hoofd en ik open mijn mond, maar ik kom niet verder dan een paar schorre klanken van achter uit mijn keel. Ik bevochtig mijn opengebarsten lippen en proef bloed. Mijn strot is gortdroog. Ik verzamel zoveel mogelijk speeksel en slik het door. Ik teer op mijn eigen lichaamssappen. Bijna schiet ik in een hysterische lachstuip om de uitgehongerde status waarin ik mij bevind…’

Over de auteur
Als fervent lezer van misdaadromans en liefhebber van crimeseries dompelde Jacqueline Coppens zich al onder in de thrillerwereld. Haar debuut liet dan ook niet langer op zich wachten. Met Evenwicht schreef zij een spannende, medische thriller die al voordat het uitkwam een nominatie binnensleepte. Niet elke schrijver krijgt met zijn eerste manuscript zowel een nominatie als een plek in de top drie van de Coffee Company Book Award, een literaire prijs voor het beste manuscript van niet eerder gepubliceerde schrijvers. Evenwicht wordt goed ontvangen en gemiddeld gewaardeerd op vier sterren.

Boekgegevens

Jacqueline Coppens, Evenwicht, Uitgeverij Ellessy, ISBN 978 90 8660 314 5 (€ 19,95)

Berichten gemaakt 5328

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven