Een revolutie op perenbegied

Stel, je bent een peer. Je bent een peer die hoort dat de groenteboer perensap van je wil maken. Wat doe je dan? Je pakt al je perenbezittingen bij elkaar en vlucht!

Dit is precies wat Pera en Joep doen wanneer ze vernemen welke plannen Kees de Groenteboer voor ze in petto heeft. Ze besluiten terug naar Zuid-Frankrijk te gaan, naar de boomgaard waar ze vandaan komen en waar al hun vrienden wonen. Onderweg komen ze voor vele gevaren te staan, maar gelukkig worden ze geholpen door een vriendelijke landloper, door de winterse mevrouw Anijs uit de bergen en door een zwemmende zeepeer. Als je zulke beproevingen samen hebt doorstaan, dan kan het bijna niet anders of er bloeit iets moois op. En ja hoor, Joep en Pera worden verliefd en krijgen samen een zoontje, Pim. Met zijn drietjes vervolgen ze hun reis, om uiteindelijk een fantastische perenbruiloft te beleven met al hun oude en nieuwe vrienden.

De originaliteit van dit verhaal zit hem natuurlijk in de keuze voor de hoofdpersonen. Clarisse van Veen heeft elk hoofdstuk voorzien van met zorg gefotografeerde scènes waar de originaliteit van af spat. De foto’s bevatten mooie details, zodat je er steeds nieuwe dingen in ontdekt, en de perenpersonages hebben elk hun eigen herkenbare accessoire of kledingstuk. Hoe leuk is het idee van een perenlandloper met rugzakje en hoed, en wat een vondst is de peer met zonnebril!

Dit boek gaat ongetwijfeld een revolutie op perengebied ontketenen. Een heuse perenhype, waarbij Joep, Pera en Pim alle kinderkamers bevolken, en peren worden uitgeroepen tot Beschermde Fruitsoort waar je alleen nog maar visueel van mag smullen.

Joep Pera en Pim

Joep Pera Pim

Boekgegevens

Clarisse van Veen, De avontuurlijke reis van Joep, Pera en Pim, Uitgeverij Rubinstein, ISBN 978 90 476 1679 5 (€ 12,95)

Deze recensie verscheen eerder in de Boekenkrant, editie maart 2015

Berichten gemaakt 5329

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven