Een boek voor bieravonturiers

Bij de brouwer van Erik Verdonck duikt in de Belgische brouwerij. Een bierodyssee.

Verscholen achter abdijmuren, in kastelen, boerderijen, cafés, obscure keukens en garages houden Belgische brouwers hun ketels en kuipen in de gaten. Het zijn grootschalige bedrijven en charmante microbrouwerijen. Familiebrouwerijen die hun tradities al jaren doorgeven van generatie op generatie, maar ook experimentele starters. De bierodyssee van Erik Verdonck bracht hem bij honderdvijftig brouwers en ruim zoveel verhalen.

[quote]”België is een speeltuin voor bieravonturiers.  We beseffen [vaak] niet welke rijkdom we in huis hebben. Maar je moet er wel wat moeite voor doen om ze te ontdekken”. [/quote]

Ontdek de vele brouwerijen die Belgie rijk is en lees het verhaal achter de bieren. Van het Antwerpse bolleke tot een van de best bewaarde West-Vlaamse geheimen onder de trappisten: Belgische bieren laten zich niet in één glas vangen. Straf, fruitig, zuur, zoet of pittig: proeven is de boodschap. En nergens smaakt het bier beter dan bij de brouwer!

Behalve informatie over de Belgische brouwerijen bevat dit boek per provincie een lijst met biercafés- en restaurants, brouwerijmusea en bierroutes.

Boekgegevens

Erik Verdonck, Bij de brouwer, Davidfonds uitgeverij, ISBN 9789058269478 (€24,95)

Bij de brouwer

Berichten gemaakt 5330

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven