Boekverkoper van het jaar: Manda Heddema

Ieder jaar organiseert Stichting Elspeet de Boekhandelaar van het Jaar-verkiezing. Tot eind juli kon iedereen zijn favoriete boekhandelaar nomineren en tot eind augustus konden mensen stemmen. Dit jaar werd de prijs uitgereikt voor de zestiende keer.

Stichting Elspeet organiseert deze verkiezing om de enthousiaste en servicegerichte boekhandelaar te belonen voor zijn of haar werk. Afgelopen weekend is Manda Heddema, eigenaresse van de Driebergse Boekhandel Jacques Baas verkozen tot ‘Boekverkoper van het jaar 2021-2022’. Juryvoorzitter Dido Michielsen overhandigde haar de Albert Hogeveenbokaal, vernoemd naar de Groningse boekverkoper en ontworpen door beeldend kunstenaar Jean Paul Michel.

Wat de jury overtuigde om Manda de bokaal te geven, is de verantwoordelijkheid die ze aan de titel ‘Boekhandelaar van het jaar’ koppelt. Manda gelooft dat deze titel deuren voor haar kan openen die anders gesloten bleven. Zo wil ze in gesprek gaan met de KBb met de nieuwe minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap om te praten over de onmisbare functie die de boekhandelaar heeft in onze kennismaatschappij. Ze hoopt deze titel te gebruiken voor het boekenvak, wat ze nog lang hoopt uit te voeren, en de positie van de boekhandel te verbeteren.

Berichten gemaakt 5328

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven