Boekfragment: De magie van de liefde

De zes liefdeswetten om niet langer een speelbal van de liefde te zijn, met als bonus zes liefdessprookjes. Het nieuwe boek van Geert Kimpen.

Een zielsverwant herken je met je ogen dicht. Dat zou zelfs helpen. Want je gevoel is een beter navigatie- instrument om hem (of haar) op je radar te krijgen, dan je ogen. Soms ken je hem zelfs al een geruime tijd en hoef je hem alleen nog maar als dusdanig te hérkennen… Liefde op het eerste zicht is de uitzondering, niet de regel. Het is net zoals dat je meestal niet meteen weet dat je zwanger bent, dat het eerst even in je moet groeien, voor je het voelt.
Je zielsverwant is de persoon met wie je dezelfde levensmissie deelt. Het is de persoon die dezelfde dromen, doelen en idealen over het leven heeft. Het is de passant die je ontmoet op het pad van Artha, het pad van je levensmissie. In het Duits betekent ‘ziel’ ook ‘bestemming’…je zou dus kunnen spreken van je ‘bestemmingsverwant’.
Wanneer je met hem in gesprek gaat, krijg je opeens het vertrouwde gevoel dat je hem al jaren kent. Zonder moeite of ongemakkelijkheid kun je een hele nacht met hem praten, en tegen de ochtend heb je het gevoel dat je nog een leven lang kunt doorpraten. Zoals je gezicht gereflecteerd wordt in het water, spiegelt de ander je hart.
In zijn bijzijn stroomt het. De inspiratie en herkenning gaan heen en weer, je deelt hetzelfde enthousiasme, je ogen fonkelen en voor je het weet, zit je allerlei plannen met elkaar te maken.
Je grote liefde komt namelijk op je pad om je te helpen de grootste versie van jezelf te worden, om jezelf te realiseren in je levensmissie. Meer nog – hij ziet al je potentieel, zij ziet je al in je allergrootste vorm. Wanneer je van iemand houdt, zie je de ander zoals God hem heeft bedoeld. Je komt bij elkaar, om elkaar te ontwikkelen tot die ultieme versie van jezelf. Want daarvoor heb je elkaar nodig. De ander heeft net dat stukje wat jou ontbreekt en omgekeerd. Iedere mannelijke ziel heeft een vrouwelijke gedeelte dat hij mist en waar hij naar verlangt en omgekeerd.
Je zielsverwant is niet meer of niet minder dan de persoon met wie je dezelfde levensmissie deelt. En dan wordt het totaal onbelangrijk of hij wel of niet witte sokken draagt, of al die andere triviale zaken waar je in het verleden partners op afwees. ‘Om je zielsverwant te ontmoeten moet je een oceaan oversteken’ zei Itschak Luria (het hoofdpersonage uit De Kabbalist), ‘een oceaan van bewustzijn, je moet de manier waarop je denkt, transformeren. Dat kost dezelfde inspanning als een oceaan oversteken.’

Boekgegevens

Geert Kimpen, De Magie van de Liefde, Uitgeverij Paris Books, i.s.m. Happinez, ISBN 978 90 818 8806 6 (€ 9,95)

Magie van de liefde

Dit fragment verscheen eerder in de Boekenkrant, editie januari 2015.

Berichten gemaakt 5328

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven