Boekenweek voor jongeren van start

Deze week wordt de eerste Literatour georganiseerd: de Boekenweek voor jongeren. Hierin staat leesplezier bij twaalf- tot en met achttienjarigen centraal.

Jongeren moeten voor de vakken Nederlands, Engels, Frans en Duits vaak al een fiks aantal boeken lezen. De literatuurlijst maakt dat ze lezen vaak niet meer zien als iets plezierigs, maar het enkel doen omdat het een verplichting is voor school. De Boekenweek voor jongeren moet daar verandering in brengen.

Deze week trekken veel jonge schrijvers het land in om hun verhaal te doen. Daarnaast worden op scholen en in boekhandels en bibliotheken veel activiteiten georganiseerd. Je kunt stemmen op je favoriete boek en meebeslissen wie de Dioraphte Literatour Prijs wint, maar je krijgt ook € 5,- korting op 25 toptitels in boekwinkels.

Als je niet weet welk boek je met deze €5,- wilt aanschaffen, dan kan je gebruik maken van de Boekentipper. Hiermee kan je uitzoeken welk boek het beste bij jou past. De Boekentipper stelt onder andere de volgende vragen: Ben je een jongen of een meisje? In welke klas zit je? Welke stemming heb je? Hoe ziet volgens jou een echte schrijver eruit? Na het beantwoorden, waar je nog geen minuut mee bezig bent, komt de Boekentipper met een tip voor een boek dat bij je past. Probeer het zelf maar eens!

Literatour vindt plaats van 23 t/m 29 maart.
Klik hier voor de Boekentipper.

Bronnen: literatour.nu

Berichten gemaakt 867

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven