BOEKBERICHT – Exit – Hans Pos – Schrijversdebuut van een filmmaker

In Exit volgt Pos zijn hoofdpersoon Cecilia in haar Amerikaanse getuigenprogramma. In terugblikken vertelt hij het verhaal dat daar aan vooraf ging: de opkomst in de Colombiaanse drugswereld, het luxe leventje, de vervreemding van haar vroegere vrienden en uiteindelijk de arrestatie in Rome. Maar de nadruk van Pos ligt op de tijd daarna. De angst voor de wraak van het kartel, want de drugshandel kent geen pensioengerechtigde leeftijd. Wie er eenmaal inzit, kan niet meer terug. En verraad wordt al helemaal met een gruwelijke dood bestraft. Als de Colombiaanse baas ontsnapt uit de gevangenis, moet Cecilia zelfs haar oude wereldje in om aan de toenemende dreiging te ontsnappen.
Pos weet zijn verhaal goed te vertellen. Zoals van een filmmaker mag worden verwacht, schrijft hij beeldend, met goede dialogen en met meer dan voldoende vaart om de aandacht vast te houden. Het plot is geloofwaardig en spannend.
Exit is Pos’ schrijversdebuut en smaakt naar meer. Maar eerst krijgt de filmer weer de ruimte. Want Pos zet zich aan het verfilmen van Cop vs Killer van Simon de Waal. Net als deze parttime rechercheur en schrijver van spannende boeken, wil Pos zijn twee banen blijven combineren: films maken en boeken schrijven. Als de filmer even geen zin heeft in filmen, kan hij zijn volgende boek gaan schrijven. Het houdt Hans Pos scherp en ambitieus op beide fronten. De lezers moeten echter wel geduld hebben. Het wordt immers even wachten op zijn tweede thriller. Dan maar de bioscoop?

Hans Pos, Exit, Uitgeverij Q, ISBN 978 90 214 4035 4 (€ 18,95)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven