Bibliotheek zonder boeken geopend in Florida

Geen gangpaden, geen kasten en al helemaal geen fysieke boeken. Deze universiteitsbibliotheek in Florida stelt voor studenten uitsluitend e-boeken beschikbaar en hoopt ze daarmee voor te bereiden op een hightech toekomst.

De Florida Polytechnic University opende dit jaar haar deuren voor haar vijfhonderd studenten en werd daarmee de twaalfde universiteit in de staat Florida. Studenten kunnen hier terecht voor cursussen in technologie, wiskunde, wetenschap en bouwkunde. Kathryn Miller, de directeur van bibliotheken, vond het toepasselijk dat de studenten van deze universiteit toegang hebben tot een hightech bibliotheek waar ze gebruik kunnen maken van geavanceerde technologie. De ontwerper van de gehele campus, Santiago Calatrava, ontwierp de bibliotheek. Het gebouw bevindt zich in een grote witte koepel en binnenin zijn er grote, lichte open ruimtes waarin studenten kunnen studeren en lezen. Ook zijn er veel computeraansluitingen en comfortabele leesplekken beschikbaar.

De bibliotheek is helemaal digitaal en er is geen fysieke kopie van een boek te vinden. De beginnende vijfhonderd studenten hebben toegang tot ongeveer honderdvijfendertigduizend e-boeken. Miller liet weten dat studenten ook toegang hebben tot fysieke boeken via een special uitleenprogramma tussen verschillende bibliotheken, maar studenten worden aangemoedigd hun informatie digitaal op te zoeken. Ook is er zestigduizend dollar beschikbaar gesteld om e-boeken aan te schaffen die de bibliotheek nog niet in haar bezit heeft. Zodra een boek twee keer is gelezen door studenten wordt dit boek automatisch aangeschaft. Zo worden er volgens Miller alleen maar boeken gekocht die ook echt gelezen worden.

Bronnen: theguardian.com, wikipedia.org
Foto: placestogobuildingstosee.blogspot.nl

Berichten gemaakt 5330

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven