De Beste Bron voor Boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 27 juni

---

Het is tijd...

Aan al het moois komt een einde, luidt een oud gezegde. Is dat leuk? Nee. Gebeurt het toch? Ja. Een perfect voorbeeld hiervan is een boek. Je kan een boek honderd keer opnieuw lezen, maar je hebt maar één kans om het verhaal voor de allereerste keer te beleven. Man, hoe tof zou het zijn om je favoriete boek opnieuw en opnieuw te kunnen beleven? Ik zou er alles voor over hebben!

Een boek herlezen kan natuurlijk ook leuk zijn, doordat je details ziet die je nog niet eerder waren opgevallen. Ik had graag een magische pil gehad, die verhalen uit mijn geheugen wist, waardoor ik al mijn favoriete boeken opnieuw kon beleven. Wat ik mij dan afvraag, is of ik het boek dan nog steeds zo goed zou vinden. Lag het aan het moment dat ik hem las dat ik hem vijf sterren gaf? Mijn leeftijd? Omgeving? Ik zal er wel nooit achter komen, want zo'n pil is natuurlijk ontzettend ongeloofwaardig.

En herinneringen hebben natuurlijk ook hun waarde. Ik vind het ontzettend fijn om aan leuke momenten terug te denken. Het geeft een soort houvast. Maar ook de mindere momenten mogen er zijn, want die horen er ook bij. Ik heb het gevoel dat dat soort momenten me juist sterk maken.

Maar goed, terug naar hoe ik deze column begon: aan al het moois komt een einde. Mijn tijd als redactiestagiaire bij de Boekenkrant zit erop. Wat zijn de maanden voorbijgevlogen! Met een denkbeeldig winkelmandje vol met nieuw leesvoer stap ik woensdag de deur uit. En, natuurlijk, met nieuwe fijne herinneringen!

Denise Hoek 
Redactie-stagiaire Boekenkrant 
denise@uhb.nl  

---

De redactie tipt: welke boekenvlog past bij jou?

Ook de grootste boekenverslinders raken weleens de motivatie kwijt om te lezen. Hoe leuk is het dan om video's te bekijken van enthousiaste BookTubers die je weer helemaal zin geven om het lezen op te pakken? 

Lees verder

---

Literatuur

Boekfragment: In een notendop

De gedichten van Jesper de Raad zijn geschreven vanuit belevingen van rouw, liefde, pijn, blijdschap en verdriet en hebben veelal een onverwachte, spitsvondige wending.  

Lees verder

---

Interview Victoria Mas: ‘In Bretagne beweeg je je altijd tussen fictie en de werkelijkheid’ 

De Franse Victoria Mas volgt haar internationaal lovend ontvangen debuutroman Het bal der gekken op met een eveneens indringende, helder geschreven roman die de menselijke psychologie onderzoekt. In Een wonder zet een Maria-verschijning een eiland voor de kust van Bretagne op zijn kop. 

Lees verder

---

Recensie: Gewoon stug doorwandelen

Vier grote schrijvers, een plot vol onthullingen en levensechte personages. Het resultaat? Een humoristische, vlotte roman die ontroert en entertaint, maar toch meer om het lijf heeft dan een doorsnee chicklit-titel.  

Lees verder

---

Jeugd

Nieuwe titel: Riddermoed en Drakenbloed

‘Riddermoed en Drakenbloed’ is een graphic novel waarin vijf verhalen zijn gebundeld. Cornelia Funke maakte het jeugdboek voor kinderen die moeite hebben met lezen. De verhouding van 90% full colour paginavullend beeld en 10% tekst zorgt ervoor dat zij snel het verhaal in gezogen worden.  

Lees verder

---

Spanning

 

Recensie: Zoete gebakjes, zoute sabotages en een bittere dood... 

Een verhaal dat geschreven wordt vanuit wel zeven verschillende perspectieven: dat kom je niet vaak tegen. De gouden lepel van Jessa Maxwell geeft je een kijkje in het hoofd van alle deelnemers die meedoen aan het tv-programma Bakweek, dat te vergelijken is met Heel Holland Bakt. Wie van hen is verantwoordelijk voor het lijk dat op de tent is gestort?

Lees verder

---

Interview Nicci French: ‘Onze moeders waren echt de drijvende kracht in hun omgeving’

Het schrijversechtpaar Nicci Gerard (1958) en Sean French (1959) schrijft al meer dan vijfentwintig jaar onder het pseudoniem Nicci French psychologische thrillers. De meeste lezers kennen het stel vermoedelijk vanwege de achtdelige Frieda Klein-reeks, maar ze hebben inmiddels tientallen boeken op hun naam staan. Onlangs verscheen Heeft iemand Charlotte Salter gezien?. Een mooie gelegenheid om het duo te spreken.

Lees verder

---

Non-fictie

Keti Koti: een dag van verbondenheid en empowerment

Elk jaar herdenken we met Keti Koti op 1 juli de afschaffing van slavernij in Suriname en de voormalige Nederlandse Antillen. Dit jaar is het een extra bijzondere editie, vanwege het 150-jarige jubileum. Toch weten de meeste Nederlanders maar weinig over deze herdenkingsdag.

Lees verder

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 3 juli verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant.

Adverteren in de volgende editie van de Boekenkrant? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com