De Beste Bron voor Boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 14 februari

---

Het begon met Maan, roos en vis

‘Biep! Uw limiet van tien boeken is bereikt.’ Dat schreeuwde het uitleenapparaat van de bibliotheek vroeger vaak tegen mij. Dan maar weer wat boeken op het pasje van mijn moeder zetten.

Maan, roos en vis. Het eerste boekje dat ik in groep drie las. Naast dit boekje, waardoor ik leerde lezen op school, lazen mijn ouders veel voor. Mijn paarse boekenplank puilde uit van de gekleurde Disney-voorleesboeken. Later werden dat titels zoals Floor regelt het even en De olijke tweeling, die ik vervolgens ook zelf ging lezen.

Je kan dus wel zeggen dat ik een echte boekenwurm ben. Een echt goed boek dat je helemaal meesleept in het verhaal? Dat sluit ik voor altijd in mijn hart. Twilight van Stephenie Meyer, bijvoorbeeld. Die young adult-roman kan ik helemaal dromen.

Mijn favorietenlijstje – en mijn boekenkast – heb ik de laatste jaren uitgebreid. A Court of Thorns and Roses, Uit bloed en as, en A Touch of Darkness: series die ik recent las en waar nooit meer zonder kan. Ik kan daarom ook niet ontkennen dat romantische fantasieverhalen bij mij de voorkeur hebben.

Dubbelleuk is het dan om als journalistiekstudent met een liefde voor boeken bij de Boekenkrant stage te lopen. Ik heb enorm veel zin in de aankomende periode!

Denise Hoek

Redactie-stagiaire Boekenkrant

denise@uhb.nl

---

Literatuur

Recensie: De groeipijnen van een vijftiger

De midlifecrisis is een bekend fenomeen: het stereotype wil dan dat je een nieuwe auto koopt, een minnaar of minnares neemt, en skinny jeans draagt. Dit alles natuurlijk omdat je een tweede jeugd wilt beleven. Maar wat nou als je, voor je er erg in hebt, midden in die crisis zit?

Lees verder

---

Spanning

Boekfragment: Gebroken stemmen

Kruip mee in het hoofd van de dader in deze ijzersterke psychologische thriller!

Zoersel, maandag 28 februari, 20.14 uur. Haar hoofd voelde wazig, maar Ella besefte meteen dat er iets niet klopte toen ze wakker werd. Haar nek deed pijn en ze zat in een onnatuurlijke houding. Ella viel nooit zittend in slaap.

Lees verder

---

Jeugd

Recensie: Nooit meer durven kamperen

Als getuige verhoord worden op een politiebureau: het lijkt me zenuwslopend. In Toen waren er nog vier van Chelsea Sedoti is het alsof jij op de stoel van de ondervragers zit. Vier jongeren doen hun verslag over de verdwijning van hun vriendin Maylee tijdens een kampeerweekendje. Langzamerhand ontrafelt zich het wie, wat, waar, hoe en waarom.

Lees verder

---

Nieuwe titel: Veren maken de vogel

Veren maken de vogel: het perfecte cadeau voor vogelliefhebbers van alle leeftijden! Een boek vol vogelweetjes, inclusief 10 pop-out modellen om je eigen zwerm vrolijke vogels te maken. Veren maken de vogel is een prachtig geïllustreerde kennismaking met Europese vogels van diverse pluimage.

Lees verder

---

Non-fictie

Recensie: In elk seizoen veel te smullen

‘Lekker is maar één vinger lang’, zeggen we. Maar voor dit boek lijkt het toch langer te duren. Voor iedereen die warm loopt voor ovenschotels is Nog meer ovenschotels van Wim Ballieu een aanrader. Zeker met deze winterse temperaturen is er niets fijner dan de oven open te trekken en er een heerlijk stomende maaltijd uit te halen.

Lees verder

---

Recensie: De prins in de gouden kooi

Opgroeien in paleizen, trouwen in een kasteel, baden in weelde en luxe: het klinkt als een geweldig sprookje. Dat sommige sprookjes echter een duistere keerzijde kennen en geluk hierbij niet vanzelfsprekend is, heeft de Britse Prins Harry aan den lijve ondervonden. En nu heeft hij zijn volledige verhaal voor het eerst op papier gezet.

Lees verder

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 42 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 6 maart verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant met als special de BKGeschiedenis.

Adverteren in de volgende editie van de Boekenkrant? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com